Mainos

Poikkeuksellisen rajua kieltä – päiväkodin johtaja kutsui tarkastusta noitavainoksi ja vertasi viranomaisia natseihin

Tamperelaisen yksityisten päiväkohdin johtaja käytti viranomaisista hyvin poikkeuksellista kieltä aluehallintoviraston virkamiesten tehdessä tarkastuskäyntiä nyttemmin suljetussa päiväkodissa.

Seikat selviävät viranomaisten laatimasta tarkastuskertomuksesta.

Päiväkodin johtaja Scott Rizzo muun muassa kieltäytyi luovuttamasta päiväkodin lasten huoltajien yhteystietoja huolimatta hänelle esitellystä lainkohdasta, joka tähän velvoitti. Hän myös kiihtyi keskustelun aikana, kuvaili viranomaisten tekemää tarkastusta noitavainoksi ja seurasi virkamiehiä kadulle näiden poistuessa.

Hän myös väitti, että virkamiehistö ”käyttää valtaa kuin natsit". Hän ilmoitti kokevansa tarkastukset rasistisena ja fasistisena, minkä lisäksi Suomen lainsäädäntö oli fasistinen.

Hän myös sanoi aikovansa viedä ”sossut” oikeuteen. Esitettyjä väitteitä sopimattomasta käytöksestä hän piti ”bull shittinä” ja mustamaalauksena.

Kielenkäyttönsä ja käytöksensä osalta Rizzo kertoi olevansa temperamenttinen amerikkalainen, joka on persoonaltaan suora, rehellinen ja äänekäs.

Lastenhoitajankin puheet epätavallisia

Epäasiallisesta käytöksestä epäilty lastenhoitaja oli johtajan kanssa samoilla linjoilla ja kiisti häneen kohdistuvat väitteet.

Hän tuohtui väitteistä, vaati saada kuulla niiden esittäjän ja ilmoitti, että ”antaa takaisin, kun saa selville ilmiantajan” joka antaa tällaista ”paskaa niskaan”.

Takaisin tulisi tämän puheiden mukaan ”samalla mitalla”. Myös hän uhkasi oikeustoimilla. Sekä päiväkodin johtaja että lastenhoitaja yhdessä vaativat saada tietää ilmoitusten tekijöitä ja ääneen esittivät epäilevänsä tekijäksi tiettyä henkilöä.

Tarkastuskertomuksen mukaan muutamaan otteeseen äänenkäyttö ja tunnelma muuttuivat uhkaaviksi virkamiehiä kohtaan. Hänen kuvailtiin tarkastuskertomuksessa vaikuttavan arvaamattomalta, mitä vahvistavat muun muassa käytetyt käsitteet, kuten ”natsivaltio”.

Tampereella sijaitseva English International Playschool -päiväkoti määrättiin suljettavaksi tästä maanantaista lähtien tarkastuskäynnissä paljastuneiden epäkohtien vuoksi. Epäkohtia oli muun muassa henkilöstön määrässä ja pätevyydessä.

Päiväkotiaiheet ovat puhuttaneet viimeaikoina muutenkin: 

2:03

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja