Tamperelainen Risto ehti jo maksaa satojen eurojen varausmaksun Tjäreborgin matkasta – "Ensimmäinen ajatus oli, että hitto vieköön"

Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cook on asetettu konkurssiin – kaikki tulevat lomamatkat ja lennot on peruttu 1:18

Perinteikäs matkanjärjestäjä Thomas Cook asetettiin konkurssiin, kun neuvottelut lisärahoituksesta päättyivät tuloksetta. Yhtiöön kuuluu myös Tjäreborg, jolla on 3 500 suomalaista asiakasta maailmalla.

Thomas Cookin konkurssi pistää uusiksi useiden Tjäreborgin kautta matkansa varanneiden suomalaisten lomasuunnitelmat. Yksi heistä on tamperelainen Risto Räsänen, jonka oli tarkoitus lähteä vaimonsa kanssa Teneriffalle kolmeksi viikoksi marraskuussa.

– Ensimmäinen ajatus oli, että hitto vieköön kun tässä ollaan jo lomalle lähdössä. Tjäreborgin matkoilla olemme olleet paljon ja kaikki on aina mennyt hyvin. Totta kai se harmittaa.

Räsänen ehti jo maksaa 400 euron varausmaksun, ja lähes 4 000 euron loppusumma pitäisi kuitata tämän viikon perjantaina. Hän aikoo olla yhteydessä matkanjärjestäjään vielä maanantaina.

– Maksu on jo maksupalvelussa, mutta annanko sen mennä, niin se on harkinnassa. Otanko riskin, että menetän rahat ja karhuan niitä takaisin vai perutaanko matka. Onhan se stressaavaa olla lomalla, jos ei tiedä milloin joutuu lähtemään ja pääseekö pois. Vaikea on lupauksiinkaan luottaa. Loma on pilalla, jos siihen tulee mukaan tällaista, sanoo Räsänen.

Tjäreborgin matkoilla 3 500 asiakasta

Tjäreborg kirjoitti sunnuntaina nettisivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että asiakkaiden matkoja suojelee matkapakettilaki ja vakuusrekisteri. Tjäreborgilla on parhaillaan noin 3 500 asiakasta maailmalla.

– Mahdollisessa konkurssitilanteessa pidetään huolta siitä, että jokainen kyllä kotiin matkalta pääsee, sanoi myyntijohtaja Saana Ruonala Tjäreborgista STT:lle.

Risto Räsänen kertoo, että uuden matkan tilaaminen toiselta yhtiöltä voi aiheuttaa heille paljon käytännön järjestelyjä. Mikäli loma etelän auringossa jää nyt haaveeksi, on pariskunnalla varasuunnitelma jo mietittynä.

– Ollaan pohdittu, että ostetaan koiranpentu niillä rahoilla. Se piti ostaa alun perin vasta matkan jälkeen, mutta siiretään sitten matkaa myöhemmäksi ja hommataan koira lohduttamaan.

Oletko ulkomailla Tjäreborgin matkalla? Ota meihin yhteyttä: uutiset@mtv.fi tai WhatsApp: 040 5785504.

Lue myös:

    Uusimmat