Mainos

Tampereen yliopistollisen sairaalan potilastietojen säilömisestä nostettu esitutkinta lopetettiin

Syyttäjä on päättänyt lopettaa poliisin esitutkinnan Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin potilastietojen säilyttämisen lainmukaisuudesta. Asiasta kertoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiistaina.

Kihlakunnansyyttäjä Johanna Saustila kertoi Aamulehdessä, että esitutkinta lopetettiin tehtyjen kuulustelujen perusteella.

– Mitä kuulusteluja tehtiin, näytti siltä, että epäiltyjä rikoksia ei olisi asiassa, ja tietosuojavaltuutetultakin oli lausunto. Myös kustannusperuste oli, eli koska ei epäilty mitään, ei alettu tutkia koko p-aseman sisältöä, että vastaako se rekisteriselosteita, Saustila sanoi.

Hallintojohtaja Timo Tiaisen mukaan sairaanhoitopiiri ei ole vielä saanut käsiinsä syyttäjän dokumenttia perusteluista.

– Meillä on nyt poliisilta saatu tieto tässä vaiheessa. Laitoimme syyttäjälle pyynnön saada dokumentit, Tiainen sanoi STT:lle.

Esitutkinta aloitettiin viime vuonna Aamulehden uutisoitua Taysin käyttämästä p-verkkoasemasta. Uutisen mukaan p-asemalla olisi laittomasti tallennettuja potilastietoja, joita pystyi muokkaamaan ja katselemaan ilman, että asiasta jäi minkäänlaista merkintää. Lokitietojen tallentaminen kirjattiin vuonna 2007 lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä.

Taysin p-verkkoasemalla on ollut tietoja muun muassa lastenpsykiatrisen osaston potilaista, Tiainen vahvistaa. Hänen mukaansa verkkoasema on edelleen käytössä.

– Sitä en osaa sanoa, onko sen käyttötapoihin tullut jotain muutoksia, sanoo Tiainen, joka kertoo aloittaneensa hallintojohtajana sairaanhoitopiirissä vasta tapauksen julkitulon jälkeen.

– Meille on tulossa uusi järjestelmä kevään aikana, mikä helpottaa hoitohenkilökunnan työskentelyä näiltäkin osin, hän lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.