Tampereen Vasaratien murhasta syytetty valmistautui tekoon ostamalla Crocsit – tyttöystävä kannusti toteuttamaan unelmaa palkkamurhaajan ammatista

Järkyttävät näky Tampereelta: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan 2:01
Tampereen veriteon jäljet järkyttävät: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan. Katso kuvat videolta.

Syyttäjä kertoi eilen nostaneensa syytteet kahdelle nuorelle miehelle Tampereen Vasaratiellä tammikuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Toista syytetään murhasta, toista taas murhaan yllyttämisestä tai vaihtoehtoisesti "murhasta välillisenä tekijänä".

Murhasta syytetty, vuonna 2000 syntynyt mies on syyttäjän mukaan myöntänyt aiheuttaneensa miehen kuoleman. Hänen mielestään kyse ei kuitenkaan ole murhasta.

Yllytyksestä murhaan syytetty mies on saman ikäinen kuin murhasta syytetty. Aamulehti on kertonut omiin tietoihinsa perustuen, että kyseessä olisi henkirikoksen uhrin poika. Syyttäjän mukaan nuorukainen on kiistänyt rikoksen ja teon kokonaisuudessaan.

Yllytyksestä syytetyn nuorukaisen vaihtoehtoisena syytteenä on murha välillisenä tekijänä osin siksi, että syyte murhaan yllyttämisestä voisi hänenkin osaltaan kaatua siinä tapauksessa, että murhasta syytetty todettaisiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi.

Syyttäjä vaatii molemmille elinkautista vankeusrangaistusta.

21-vuotias nainen säästyi syytteeltä

Tapaukseen liittyen oli aiemmin vangittuna myös kolmas henkilö, tekoaikaan 21-vuotias nainen. Poliisi epäili, että nainen olisi syyllistynyt murhajutussa avunantoon. Syyttäjä päätti kuitenkin jättää syytteen nostamatta.

MTV Uutisten haltuunsa saamasta syyttämättäjättämispäätöksestä käy ilmi, että syyttäjän näkemyksen mukaan nainen ei osallistunut tappamisen valmisteluun tai antanut muuten sellaista tukea, joka olisi edistänyt tai helpottanut henkirikosta.

Naista epäiltiin aiemmin rikoksesta muun muassa siksi, että hän oli tiennyt avopuolisonsa aikeista etukäteen ja viestitellyt tälle vielä tapahtuma-aamuna. Nainen oli kysellyt miehen vointia ja kertonut tämän olevan "suuren suuri raksu".

Syytetty osti aurinkolasit ja Crocsit valeasuksi

Nainen oli myös ollut tekoa edeltävänä päivänä mukana, kun mies oli käynyt ostamassa tekoa varten valeasuksi aurinkolasit sekä Crocs-sandaalit.

Lisäksi poliisit olivat löytäneet naisen miesystävälleen antaman uudenvuodenkortin, jossa nainen oli kirjoittanut toivovansa, että mies toteuttaisi tulevana vuonna unelmaansa palkkamurhaajan ammatista. Nainen itse kertoi viranomaisille, että kyse oli vitsistä.

Henkirikoksen myöntänyt mies oli tosin syyttämättäjättämispäätöksen perusteella pyöritellyt päässään ajatuksia ihmisen tappamista jo ennen kuin hän oli kohdannut avopuolisonsa vuosia sitten. Hän oli omien sanojensa mukaan myös kertonut ajatuksistaan naiselle, joka oli hänen mukaansa hyväksynyt ajatuksen siitä, että hän ehkä pystyisi tappamaan ihmisen.

Kaikesta huolimatta syyttäjä päätyi toteamaan, ettei mikään asiassa viitannut siihen, että mies olisi saanut Tampereen henkirikokseen liittyen naiselta suoraa tekoon vaikuttanutta apua, vaikka olikin ollut tietoinen miehen suunnitelmasta surmata.  

Lue myös:

    Uusimmat