Raahen teinimurhasta syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen – kertoi itse, ettei kadu tekoaan: Näin oikeudenkäynti eteni

Raahen Halloween-teinimurha oikeudessa – MTV Uutiset paikalla 2:07
Näin Halloween-teinimurhan oikeuskäsittely käynnistyi: MTV Uutiset raportoi paikan päältä.

Oulun käräjäoikeudessa alkoi tänään poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jossa parikymppistä nuorukaista syytetään alaikäisen kaverinsa murhasta. MTV Uutiset seurasi istuntoa paikan päällä ja raportoi oikeudenkäynnin käänteistä tässä jutussa.

Henkirikos tapahtui Raahessa viime syksynä, Halloween-viikonlopun alla, perjantaina 28. lokakuuta. Fiktiiviseksi Halloween-elokuvien sarjamurhaajaksi Michael Myersiksi pukeutunut 19-vuotias surmasi 17-vuotiaan kaverinsa veitsellä tämän kotitalon pihassa.

Nuorukainen on myöntänyt tappaneensa uhrin, mutta kiistää tehneensä murhan. Puolustuksen mukaan teko oli yllättävä, eikä se ollut erityisen raaka tai julma. Puolustuksen mukaan syytetty oli jo aiemmin syksyllä kertonut lääkärille ja psykologille ajatuksistaan tappaa uhrin perhe. Nämä eivät kuitenkaan olleet reagoineet asiaan muuten kuin määräämällä nuorukaiselle lääkkeitä. Syyttäjä on kiistänyt nämä väitteet.

Nuorukaisen syytetään suunnitelleen myös uhrin muun perheen surmaamista samalla kertaa. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut.

Perjantaisen istunnon päätteeksi käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen tahalliseen henkirikokseen ja määräsi tämän mielentilatutkimukseen. Rikosnimikkeisiin tai rangaistukseen ei vielä otettu kantaa, vaan asia ratkaistaan mielentilatutkimusten valmistuttua. Käräjäoikeus siis antaa lopullisen tuomion myöhemmin.

Murhasta ja viiden murhan yrityksestä syytetty nuorukainen osallistui oikeudenkäyntiin etäyhteyksien välityksellä sairaalasta.

MTV seurasi oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä. Lue päivän tapahtumista:

Kello 15.14: Päivittyvä seuranta päättyy. Kiitos lukijoille!

Kello 15.00:

Välituomio: Syytetty teki henkirikoksen, määrätään mielentilatutkimuksiin

Käräjäoikeus antaa välituomion nyt.

Käräjäoikeus katsoo, että mies on toiminut pääosin kuten syyttäjä on murhasyytteessä esittänyt. Käräjäoikeus siis katsoo, että mies on tehnyt tahallisen henkirikoksen. 

Rikosnimikkeeseen ja mahdolliseen rangaistukseen otetaan kuitenkin kantaa vasta myöhemmin, sillä käräjäoikeus määrää syytetyn välituomiolla mielentilatutkimukseen. Rikosnimikkeet ratkaistaan tutkimusten valmistuttua. Tutkimuksissa pyritään selvittämään, oliko syytetty tapahtumien aikaan syyntakeinen, eli ymmärsikö hän tekojensa luonteen ja seuraukset. 

Kello 13.54: Oikeudenkäynti on edennyt sutjakkaasti, ja nyt luvassa on osapuolten loppulausunnot.

Ennen tätä oikeudessa kerrottiin, että syytetylle on esitetty mielentilatutkimusta. Kukaan ei ole vastustanut sitä, että syytetty määrättäisiin sellaiseen.

Tämän päivän istunnon jälkeen nuorukainen tullaankin todennäköisesti määräämään mielentilatutkimukseen välituomiolla, ja käräjäoikeus ottanee vasta myöhemmin kantaa siihen, mihin rikoksiin syytetty olisi syyllistynyt. 

Tänään oikeudessa puolustus on myöntänyt, että syytetty teki teot, joita syytteessä esitetään.

Riitaa on lähinnä siitä, onko kyse murhasta ja murhan yrityksistä, kuten syyttäjä esittää, vai taposta ja mahdollisesti joistain lievemmistä rikoksista, kuten törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kuten puolustus on esittänyt. 

Kello 13.25:

Uhrin järkyttynyt äiti äänessä

Nyt oikeudessa kuullaan surmatun 17-vuotiaan pojan äitiä. Kuulemisen aiheena on perheen kokema kärsimys. 

Nainen kertoo, että poliisi koputti perheen ovelle noin neljältä aamuyöllä. Poliisi kertoi, että perheen poika oli joutunut henkirikoksen uhriksi.

– Sehän oli aivan valtava järkytys. Että ei tällaista voi tapahtua. Vielä kun tuli mustaa valkoisella ja luettiin tekijän kuulustelupöytäkirjasta vahvistus että uhka oli ollut koko perhettä kohtaan, se on ollut valtava järkytys. Ei ymmärretä, että miksi.

Nainen kertoo, että henkirikoksen jälkeinen aika on ollut hyvin raskasta. Poika olisi täyttänyt joulun aikaan 18 vuotta.

Äiti kertoo, että tapaus on vaikuttanut perustavanlaatuisella tavalla perheen turvallisuudentunteeseen. Nainen ei pysty pidättelemään itkua tapahtuneesta puhuessaan.

– Turvallisuuden tunne on rikottu kaikilta, kun ei kotonakaan voi olla turvassa, nainen kertoo.

Nainen kertoo, että tapahtuneen jälkeen perheessä on ollut paljon pelkoja. Sisarukset eivät uskalla olla yksin kotona, ja kaikki valot on pidettävä päällä. Aikuiset ovat olleet pois töistä tapahtuneen takia.

Nainen kertoo, että tapahtumaa on seurannut kova huoli tulevaisuudesta ja siitä, miten perhe pystyisi koskaan jatkamaan elämää normaalisti.

– Kuin painajaisessa eläisi.

Murhasta syytetty parikymppinen kuuntelee uhrin äidin tilitystä hiljaisena ja ilmeettömänä. 

Kello 12.40:

Murhasta syytetty itse äänessä

Nyt kuullaan murhasta syytettyä nuorukaista itseään.

Asianajaja Kari Eriksson kyselee päämieheltään. Ensin käydään läpi syytetyn elämän tapahtumia noin vuoden ajalta ennen henkirikosta. Syytetty kertoo muun muassa, ettei viihtynyt armeijassa, koska siellä joutui nukkumaan muiden ihmisten kanssa samassa tuvassa. 

Mies kertoo valehdelleensa armeijassa lääkärille, että olisi käyttänyt kannabista, jotta pääsisi palveluksesta kotiin.

Armeijan jälkeen mies lähinnä oleskeli kotonaan, sillä ei päässyt enää töihin terästehtaalle, jossa oli aiemmin työskennellyt. 

Asianajaja Eriksson kertoo, että nuorukainen siirsi tilitietojen perusteella henkirikoksen uhriksi joutuneelle 17-vuotiaalle tuhat euroa viime maaliskuussa. Syytetty kertoo lahjoittaneensa rahat, koska suunnitteli itsemurhaa. Hän ei kertomansa mukaan kuitenkaan uskaltanut tappaa itseään, joten asia jäi maaliskuussa suunnittelun asteelle.

Mies pohti itsemurhaa myös elokuussa 2022. Tuolloinkin teko jäi ajatuksen tasolle. Mies oli kuitenkin jo mennyt korkean talon katolle, vaikka ei uskaltanutkaan hypätä. Mukana hänellä oli veitsi, sillä mies oli omien sanojensa mukaan jo tuolloin suunnitellut surmaavansa mahdollisesti jonkin toisen ihmisen. 

Halloween-elokuvat nostivat pintaan tappamisen halun

Elokuun itsemurha-aikeiden jälkeen mies päätyi sairaalaan psykiatriseen hoitoon. Mies kertoo saaneensa hoidon aikana jälleen ajatuksia toisen ihmisen surmaamisesta. Mies kertoo, että ajatukset nousivat pintaan sen jälkeen, kun hän oli katsonut Halloween-kauhuelokuvia. 

Mies kertoo ihailleensa elokuvien fiktiivistä sarjamurhaajahahmoa Michael Myersia. Mies kertoo, että hahmossa häneen vetosi se, että tämä kykeni tappamaan ilman sen suurempaa tarkoitusta. Mies kertoo myös, että piti hahmon rooliasua, eli naamaria ja haalaria, hienona. 

Mies kertoo, että hahmo vaikutti häneen siten, että hän alkoi itsekin kävellä hahmon kävelytyylillä ja "tuijotella". Miehen mukaan hoitajat kiinnittivät huomiota tähän ja kertoivat hänen käyttäytyneen jotenkin "robottimaisesti".

Mies kertoo myös kertoneensa hoidon aikana lääkärille, että hänellä on ollut ajatuksia 17-vuotiaan tuttavansa perheen surmaamisesta. Mies kertoi, ettei lääkäri reagoinut asiaan kummemmin. Mies kertoo, että nämä ajatukset olivat alun perin tulleet hänen mieleensä jo vuonna 2021. Miehen mukaan hänelle määrättiin psykoosin estolääkitys jonkin aikaa sen jälkeen, kun hän oli kertonut näistä ajatuksistaan.

Varsinaisesta henkirikoksesta mies kertoo, että hänen tarkoituksenaan oli surmata uhri Halloween-päivänä.

Mies ei kertomansa mukaan kuitenkaan malttanut odottaa tähän asti, vaan meni uhrin kotitalolle jo perjantaina 28. lokakuuta. 

– Ne ajatukset vain pyörivät päässä, joten ajattelin että samapa se on tehdä, mies sanoi oikeudessa.

Mies kertaa, miten teki henkirikoksen. Syyttäjä kävi teon läpi jo aiemmin. Konkreettisista tapahtumista ei ole oikeudessa riitaa.

Mies isku uhria useampaan kerran veitsellä. Kun uhri makasi maassa ja äänteli, syytetty kävi vielä uudestaan tämän kimppuun, koska pelkäsi jonkun kuulevan.

 – Siinä se jotakin äänteli vielä, niin iskin sitä kerran rintaan vielä ja viilsin kurkun auki, mies kuvaili oikeudessa.

"En osaa vieläkään oikein sitä katua"

Teon jälkeen mies meni pyörällä poliisiasemalle ja tunnusti teon.

– Miltä sinusta tuntui uhrin surmaamisen jälkeen? kysyi asianajaja Eriksson.

– Se tuntui hyvältä, syytetty sanoi.

Mies kertoo valinneensa uhrin sillä perusteella, ettei tämä enää pelannut hänen kanssaan Counter Strike -ammuntapeliä. Syyttäjä kertoi aiemmin, että myös syyttäjän näkemyksen mukaan motiivi liittyy tekijän kokemukseen siitä, että hänet olisi syrjäytetty kaveriporukasta.

Mies ei kadu surmatyötä.

– En osaa vieläkään oikein sitä katua.

Mies kertoo, että suunnitteli koko perheen tappamista kerralla, koska henkirikosten määrällä ei olisi ollut juurikaan vaikutusta rangaistuksen pituuteen.

– Se on elinkautinen oli niitä sitten yksi tai kuusi.

Kello 12.25:

Syyttäjä kiistää väitteet enteilevistä tappamispuheista

Istunto jatkuu nyt, mutta suljettujen ovien takana. 

Media päästetään takaisin saliin vasta myöhemmin, kun julkinen osuus jatkuu. Luvassa on tänään vielä murhasta syytetyn oma puheenvuoro sekä uhrin äidin puheenvuoro.

Aluesyyttäjä Kimmo Vakkala kommentoi lounastauon aikana puolustuksen salissa esittämiä väitteitä siitä, että murhasta syytetty nuorukainen olisi jo noin kuukausi ennen verityötä kertonut ajattelevansa uhrin perheen tappamista.

Syyttäjän näkemyksen mukaan tästä ei ole konkreettista näyttöä, eikä syytetty ole syyttäjän näkemyksen mukaan etukäteen maininnut uhrin perhettä nimellä, toisin kuin puolustus on esittänyt. 

Syyttäjän mukaan mahdolliset tappamiseen liittyvät ajatukset ovat olleet enemmänkin vihjauksia tai muuten epätarkkoja. Syyttäjä siis kiistää väitteen siitä, että syytetty olisi kertonut tappamisaikeistaan etukäteen selkeästi, mutta että asiaan ei olisi puututtu kummemmin.

Kello 11.09: Oikeus jää nyt lounastauolle. Istunto jatkuu noin tunnin kuluttua salaisten todisteiden läpikäynnillä. Toimittajat eivät pääse tuolloin saliin. Julkinen osuu jatkunee noin kello 13. Seuranta jatkuu sitten.

Kello 10.55:

Kirjalliset todisteet: Mies heilui surmatyön jälkeen poliisiasemalla veitsi kädessään

Nyt katsotaan valvontakameravideoita poliisilaitokselta, minne nuorukainen meni henkirikoksen tehtyään.

Kuvissa näkyy, miten mies saapuu laitokselle polkupyörällä ja pyörii tämän jälkeen laitoksen ovella suurikokoinen veitsi kädessään. Mies heiluttelee veistä valvontakameralle. 

Mies oli riisunut teon aikana käyttämänsä haalarit ja oli poliisilaitoksella normaaleissa ulkovaatteissa. 

Pian valvontakamerakuvissa näkyvän tilanteen jälkeen poliisipartio meni tarkastamaan, mistä on kyse. Mies tunnusti poliiseille surmanneensa 17-vuotiaan kaverinsa vain hetki sitten. Poliisit lähtivät uhrin talolle, kuten oikeudessa aiemmin selostettiin. 

Kello 10.23: Oikeudessa on nyt siirrytty kirjallisiin todisteisiin. 

Syyttäjä käy läpi kuvia tapahtumapaikalta. Henkirikos tapahtui syrjäisellä alueella omakotitalon pihalla. Kuvien perusteella talo sijaitsi metsäisän alueen keskellä. 

Tarkalleen henkirikoksen tapahtumapaikkana oli pihaan johtavan tien päässä oleva parkkipaikka, jossa pidettiin perheen autoja.Tapahtumayönä 17-vuotias uhri tuli kotipihaan autollaan ja joutui pian tämän jälkeen raa'an veitsihyökkäyksen uhriksi.

Syyttäjä esittelee myös kuvia teossa käytetystä suuresta veitsestä sekä kirveestä, jonka nuorukainen oli löytänyt uhrin perheen liiteristä. Syyttäjän näkemyksen mukaan nuorukainen otti kirveen ajatuksenaan murtautua sen avulla taloon. Suunnitelma jäi kuitenkin toteuttamatta, kun 17-vuotias tuli pihalle.

Kuvissa on myös reppu, joka nuorukaisella oli mukanaan surmayönä. Poliisi löysi repusta toisen suuren veitsen sekä Halloween-elokuviin liittyvän Michael Myers -naamarin. Naamari oli miehen päässä, kun hän hyökkäsi 17-vuotiaan kimppuun.

Kuvissa näkyy myös haalari, joka nuorukaisella oli tapahtumien aikaan päällä. Myös haalari on samantyylinen kuin fiktiivisen sarjamurhaajan käyttämä asu. Haalarissa on reiden kohdalla suuri reikä ja verijälkiä, sillä syytetty sai verityön aikana osuman omasta veitsestään. Näin kävi, kun uhri yritti puolustautua ja potkaisi päällensä karannutta miestä voimakkaasti. 

Kuvien lisäksi syyttäjä esittelee, mitä syytetyn puhelimesta löydettiin poliisin tutkimuksissa. Haaviin jäi muun muassa sähköpostiviestejä, joista selviää miehen tilanneen Amazon-verkkopalvelusta Michael Myers -naamarin ennen henkirikosta.

Kello 10.02:

Puolustus: Syytetty kertoi tappoajatuksistaan jo aiemmin – asiaan ei reagoitu kummemmin

Puolustuksen asianajaja Kari Eriksson kertoo murhasta syytetyn nuoren miehen taustoista. Ennen tapahtumia nuorukainen oli "täysin normaali nuori mies", Eriksson aloittaa.

Syytetty valmistui ylioppilaaksi vuonna 2021 ja aloitti armeijassa tammikuussa 2022. Armeijaelämä ei kuitenkaan sopinut nuorukaiselle, ja tämä päätti valehdella esimiehilleen, että olisi käyttänyt huumeita. Armeijasta tuli heti lähtöpassit, minkä jälkeen nuorukainen muutti Raahen keskustaan omaan asuntoonsa. 

Puolustus kertoo, ettei nuorukainen saanut enää armeijasta vapautumisensa jälkeen töitä ja alkoi syrjäytyä nopeasti. Puolustus arvelee työttömyyden syyksi sitä, että tieto väitetystä huumeiden käytöstä olisi levinnyt, vaikka alun perinkin kyse oli valheesta.

Eriksson kertoo, että ajan kanssa nuorukaisen "henkinen kantti" alkoi pettää, ja tämä vietti paljon aikaa väkivaltaisen tietokonepelin äärellä. 

– Kun henkinen kantti alkaa pettämään, ajankäytön tavoilla voi olla vaikutusta. Ei se varmaankaan ole tietoinen valinta, vaan monen tekijän summa, Eriksson sanoo.

Puolustuksen mukaan nuorukaisen tarkoituksena oli surmata itsensä elokuussa 2022. Teko jäi kuitenkin yritykseksi, minkä jälkeen nuorukainen pääsi psykiatriseen hoitoon.

Erikssonin mukaan syyskuun puolessa välissä nuorukainen oli kertonut häntä hoitaneille lääkärille ja psykologille, että hänen mieltään painaa ajatus surmaamisesta.

Erikssonin mukaan syytetty oli maininnut, että hänen mielessään oli surmata 17-vuotiaan kaverinsa perhe. Kyse on siis samasta 17-vuotiaasta, jonka nuorukainen lopulta surmasi lokakuussa, ja jonka perheen murhan yrityksistä häntä syytetään.  

Tappamispuheisiin ei Erikssonin mukaan puututtu muuten kuin määräämällä miehelle psykoosinestolääkitys. 

– Lomat pyörivät normaalisti, eikä hoitoa ole muuten muutettu, asianajaja Eriksson kertoo. 

Kello 9.52:

Asianomistajat: Teko oli hyvinkin suunnitelmallinen

Asianomistajien edustaja ihmettelee, miksi nuorukainen on ryhtynyt verityöhön. Asianomistajien näkemyksen mukaan teolle ei ole ollut mitään järkevää motiivia. 

Asianomistajien, eli uhrin perheen, näkemyksen mukaan teko oli hyvinkin vakaasti harkittu, sillä tekijä polki tapahtumapaikalle pyörällä noin 20 kilometriä vesisateessa ja vaani sitten mahdollisia uhrejaan talon pihalla. 

Uhrin perheelle tilanne on selvinnyt aamuyöllä kello neljän aikaan, kun poliisi on soittanut ovikelloa. Ovella ovat olleet perheen vanhemmat, joille poliisi on kertonut että heidän alaikäinen poikansa on henkirikoksen uhrina ja makaa kuolleena kotipihalla.

– Tilanne on ollut aivan käsittämättömän kamala perheen kannalta. Kriisityö perheeseen on aloitettu jo aamuyöllä, perheen asianajaja Katri Mäkinen kuvailee oikeussalissa.

Pian perhe sai vielä kuulla viranomaisten näkemyksen, jonka mukaan koko perhe yritettiin surmata.

– Voi kuvitella että oman lapsen ja veljen menettäminen on ollut mittaamattoman suuri shokki, niin kauhua ja pelkoa on merkittävästi lisännyt se, että perheenjäsenet ovat saaneet tietää, että myös he ovat olleet tilanteessa vaarassa, Mäkinen kertoo.

Kello 9.40:

Syyttäjä: Näin tapahtumat etenivät

Nuorukainen otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen, kun hän kohtasi poliisipartion Raahen keskustassa, lähellä poliisiasemaa, minne hän oli saapunut polkupyörällä.

Nuorukainen kertoi itse poliiseille, että oli juuri surmannut 17-vuotiaan pojan leipäveitsellä.

Poliisi lähti tarkistamaan tapahtumapaikkaa. He saapuivat perille aamuyöllä ja löysivät kuolleen pojan talon pihamaalta. Heti paikalla todettiin, että uhrissa oli useita teräaseella tehtyjä vammoja. 

Kello 9.29: Syyttäjän mukaan syytetty tunsi uhrin ja tämän sisaruksia etukäteen. Nuoret olivat viettäneet aikaa yhdessä etenkin tietokonepelien maailmassa. Joskus he olivat myös käyneet pelaamassa frisbee-golfia, mutta syytetty ei ollut koskaan käynyt uhrin perheen kotona sisällä, vaan vain pari kertaa pihalla autolla. 

Syyttäjä kertaa tapahtumia ennen henkirikosta. Syyttäjän mukaan syytetty oli aiemmin tapahtumavuonna armeijassa, mutta lopetti kesken viiden päivän jälkeen. Tämän jälkeen nuorukainen muutti omaan asuntoon Raahen keskustaan. 

Syyttäjän mukaan nuorukainen eli epäterveellistä elämää. Ei esimerkiksi päihteiden takia, vaan syyttäjän sanoin "internetin haittasisältöjen parissa". Syyttäjän mukaan nuorukainen kulutti esimerkiksi väkivaltaviihdettä, ja hänen hyvinvointinsa heikkeni ajan kuluessa.

Syyttäjän mukaan syytetty sai jossain vaiheessa päähänsä surmata koko uhrin perhe samalla tavalla kuin Halloween-kauhuelokuvien fiktiivinen sarjamurhaaja Michael Myers toimi elokuvissa.

– Eli herättää kauhua uhreissa ja viiltää koko perheeltä kurkut auki, syyttäjä kuvailee. 

Tapahtumapäivänä syytetty lähti kotoaan kohti uhrien taloa, Raahen harvaan asutulle asuinalueelle. Nuorukainen lähti liikkeelle noin kello 22, mutta saapui talolle vasta puolenyön aikaan. Matkassa kesti, koska nuorukainen ajoi matkalla harhaan. 

Talolla nuorukainen yritti päästä sisään, mutta totesi ovet lukituiksi. Hän jäi odottamaan, että joku tulisi talosta ulos. Syyttäjän mukaan nuorukaisen tarkoituksena oli tappaa ulostulija ja mennä sitten taloon surmaamaan loput perheenjäsenet.

Odotus päättyi kun 17-vuotias saapui pihaan autolla. Tuossa tilanteessa mies hyökkäsi teinin kimppuun suuren veitsen kanssa.

Kello 9.26:

Syytetty myöntää tapahtumat, kiistää murhan

Murhasta syytetty nuorukainen myöntää syyttäjän kuvaamat tapahtumat pääosin. Hän siis myöntää surmanneensa 17-vuotiaan kaverinsa ja hankkineensa tekoa varten rekvisiittaa etukäteen.

Puolustuksen mukaan kyse ei kuitenkaan ollut murhasta, vaan tavallisesta taposta. Puolustuksen mukaan tekoa ei ollut tehty vakaasta harkinnasta eikä se ollut rikoslain vaatimalla tavalla poikkeuksellisen raaka tai julma, mitä murha-nimikkeen täyttyminen vaatisi.

Syytetyn avustaja, asianajaja Kari Eriksson kuvailee, että puolustuksen näkemyksen mukaan henkirikos on tapahtunut "yllättävässä tilanteessa".

Kello 9.18: Murhasta syytetty parikymppinen mies kuuntelee syyttäjän lukemia syytteitä etäyhteyden välityksellä. MTV Uutisten tietojen mukaan mies osallistuu oikeudenkäyntiin sairaalasta.

Mies istuu paikallaan ja katsoo suoraan kameraan. Hän ei peitellyt kasvojaan myöskään, kun media sai ottaa miehestä kuvia.

9.12:

Syytetään murhasta ja viidestä murhan yrityksestä

Oikeudenkäynti on alkanut. Paikalla on runsaasti mediaa. Syyttäjä lukee syytteet nyt. 

Henkirikos tapahtui 28. lokakuuta viime syksynä.

Syyttäjän mukaan murhasta syytetty parikymppinen nuorukainen hiipi uhrin kotitalon pihamaan läpi hämärällä ja kävi pihalla olleen 17-vuotiaan uhrin kimpuun yllättäen. 17-vuotias oli juuri tullut kotipihaansa autolla. 

Syyttäjän mukaan murhasta syytetty oli pihamaalla, sillä hänen tarkoituksenaan oli murtautua uhrin kotitaloon ja surmata tämän koko perhe. Hän luopui kuitenkin murtautumispyrkimyksistään kun huomasi 17-vuotiaan ajavan pihaan ja kävi tämän kimppuun.

Nuorukainen löi uhria syyttäjän mukaan yli 20 kertaa suurella veitsellä muun muassa kaulan ja keskivartalon alueelle. 

Tapahtumien tuoksinassa uhri yritti mukaan puolustautua potkaisemalla hyökkääjää. Syytetty saikin tilanteessa pitkän haavan reiteensä omasta veitsestään. Mies kuitenkin jatkoi henkirikoksen tekemistä ja löi uhria syyttäjän sanoin "intensiivisesti" veitsellä vielä tämän maatessa maassa. 

Väkivallanteon jälkeen nuorukainen siirsi uhria raahamalla tätä maata pitkin. Kun uhri äänteli, syytetty löi häntä lisää. 

Syyttäjän mukaan syytetty oli tapahtumien aikaan pukeutunu Halloween-elokuvien fiktiivisen sarjamurhaajan asuun, eli naamariin ja haalariin. Tekoa varten nuorukainen oli hankkinut kaupasta suuren veitsen.

Miestä syytetään murhan lisäksi viidestä murhan yrityksestä, sillä syyttäjän mukaan hänen tarkoituksenaan oli surmata myös uhrin koko perhe, eli vanhemmat ja sisarukset.

Syyttäjän mukaan nuorukaisen oli ollut alun perin tarkoitus tehdä henkirikos Halloween-päivänä, mutta jostain aikaisti tekoaan muutamalla päivällä. 

Lue myös:

    Uusimmat