Mainos

Tampereen Rautaharkon palon syy yhä epäselvä

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksen palon syystä ei vielä ole varmuutta, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Poliisin mukaan ulkopuolisesta sytyttäjästä ei ole tähän mennessä saatu havaintoja.  

Tutkintaa johtava rikoskomisario Hannu Kallioniemi kertoo, että poliisi ehti eilen puhuttaa osan vastaanottokeskuksen asukkaista. Osa on määrä puhuttaa tänään.  

Tuhopolttoa ei Kallioniemen mukaan voi sulkea kokonaan pois, mutta sen todennäköisyys vaikuttaa pienemmältä kuin tutkinnan alkuvaiheessa arveltiin. Palo on mahdollisesti lähtenyt leviämään huolimattoman tulen käsittelyn vuoksi.  

– Rakennuksessa on ollut sähkökatkos, jonka aikana on mahdollisesti käytetty tulta valaisemiseen. Mahdollista on sekin, että tuli on lähtenyt leviämään tupakasta, kertoo Kallioniemi.  

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskus syttyi tuleen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Rakennuksesta evakuoitiin noin 80 ihmistä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.  

Kolmikerroksisen vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä ei ole muita rakennuksia, eikä palo ollut vaarassa levitä.  

Rautaharkon vastaanottokeskus sijaitsee Varikkokadulla Tampereen keskustasta etelään. Siellä on tilat 120 turvapaikanhakijalle.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.