Mainos

Vastaanottokeskus evakuoitiin Tampereella – poliisi epäilee tuhopolttoa

Tampereella Rautaharkon vastaanottokeskus evakuoitiin varhain aamuyöllä tulipalon takia. Poliisin mukaan rakennuksen yleisissä tiloissa oli sytytetty palo.

Rakennuksesta evakuoitiin kaikki siellä olleet 80 ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Muutamaa asukasta kuitenkin hoidettiin palopaikalla savun aiheuttamien haittojen vuoksi.

Porraskäytävässä syttyneen tulen leviäminen huoneistoihin onnistuttiin estämään. Palossa kuitenkin syntyi voimakkaasti savua, joka täytti koko rakennuksen.

-Savun vuoksi tilanne oli vakava. Sisätiloissa savu on aina hengenvaarallista, painotti päivystävä palomestari Jari Hiltunen STT:lle.

Palo saatiin sammutettua nopeasti, ja asukkaat pääsivät palaamaan asuntoihin.

Vartija teki hälytyksen

Poliisi tutkii tapausta alustavasti tuhotyönä. Aamukolmeen mennessä ketään ei ollut otettu kiinni sytyttäjäksi epäiltynä. 

Palomestari Hiltunen ei kommentoinut sitä, mistä syistä paloa epäillään tahallisesti sytytetyksi.

Poliisin mukaan palohälytyksen teki vastaanottokeskuksen vartija. Pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta kello 0.45.

Porraskäytävän paloa oli Hiltusen mukaan sammutettu jauhesammuttimella jo ennen palokunnan saapumista paikalle.

Kolmikerroksisen vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä ei ole muita rakennuksia, eikä palo ollut vaarassa levitä.

Rautaharkon vastaanottokeskusta ylläpitää Hoivapalvelu Metsätähti, joka on osa Mehiläinen-konsernia. Keskus sijaitsee Varikkokadulla Tampereen keskustasta etelään, ja siellä on tilat 120 turvapaikanhakijalle.

Ruotsissa suuri määrä paloja

Kankaanpään Niinisalossa paloi maan tasalle vastaanottokeskukseksi suunniteltu rakennus muutama viikko sitten. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Ruotsissa on sytytetty tänä vuonna jo 25 vastaanottokeskusta palamaan. Osa keskuksista on tuhoutunut ja osa vaurioitunut tulipaloissa, jotka on yleensä sytytetty yöllä turvapaikanhakijoiden nukkuessa.

Lisäksi vastaanottokeskuksia vastaan on hyökkäilty Ruotsissa esimerkiksi heittelemällä kiviä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.