Tampereella Särkänniemen parkkipaikalla täysin sekopäinen joukkotappelu

Sisä-Suomen poliisi kertoo tutkivansa viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä Tampereella tapahtunutta joukkotappelua.

Kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun.

Poliisin mukaan väkivaltaa harjoitettiin järjettömästi ja sekopäisinä niin, että nyt poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Suurin osa osallistujista on 1998 - 2000 luvulla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia. Yksi puukotuksen uhreista on Pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä.

Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.

Poliisi kertoo, että yhteenotto kesti noin puoli tuntia ja välillä paikkaa vaihdeltiin. Muita tekovälineitä olivat kaasut, sähkölamauttimet, teleskooppipatukat nyrkkien ja jalkojen lisäksi. Myös ns. jeesusteippi näytteli osaansa riehumisessa.

Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin kiinniotetut ovat olleet vaiteliaita asiasta.

Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä - kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä.

Poliisin mukaan asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi mm. kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen.

Tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla Poliisin mukaan tällainen käytös ei enää kuulustelu- ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista.

Lue myös:

    Uusimmat