Tampereella loppuunmyyty derby, Porissa tehdään historiaa – Kärpät ennätyksellisessä voittoputkessa

Teemu Lepaus: Pelaamisesta nauttii kun saa toteuttaa itseään 3:00

SM-liigassa pelataan perjantai-iltana täysi seitsemän ottelun kierros. Illan mielenkiintoisin ottelu pelataan täpötäydessä Hakametsän jäähallissa.

Ilves-Tappara

Tampereella on tunnelmaa perjantai-iltana, kun Ilves ja Tappara ottavat yhteen loppuunmyydyssä Hakametsän jäähallissa.

Joukkueiden alkukaudet ovat menneet ennakkoodotuksia ajatellen täysin päinvastaisesti. Ilves on sarjassa toisena, kun taas Tappara on sarjassa yhdeksäntenä.

Ilves on ollut myös joukkueista se, joka on ollut alkukaudesta raikas ja energinen. Ilves on pelannut kiekkokontrollijääkiekkoa ja se on hallinnut suurimmaksi osaksi otteluitaan.

Vaikka Tapparan alkukausi on ollut haastava, on se saanut puolustuspelaamistaan kuntoon. Ilveksen raikas lyhytsyöttöpelaaminen pääseekin illalla todelliseen testiin.

Ilves tekee kokoonapanoonsa pienen muutoksen, kun Jerry Ahtola nousee kakkosketjuun.

Tappara on saanut junansa raiteilleen viime viikkojen aikana. Se on voittanut kaksi edellistä otteluaan Liigassa sekä CHL:ssä.

Tapparan erikoistilannepelaaminen on ottanut askeleita oikeaan suuntaan sekä hieman viisikkopelaaminen.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran avauskierroksella, jolloin Ilves oli parempi 2-1-lukemin.

Ässät-HIFK

Ässät tulee illan otteluun kahden voiton siivittämänä. Ässät otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa tiistaina Mikkelissä ja odotettavissa on, että voitto vapauttaa joukkueen pelaamista.

Vaikka Ässät voitti tiistaina Jukurit, oli se viisikkopelaamisessa rutkasti mikkeliläisiä jäljessä. Ässät pelasi niin sanottua epätoivojääkiekkoa, ja sen pelaaminen oli sekavaa. Positiivista oli se, että pelaajat puolustivat uhrautuvaisesti.

Voitto tuli silti tarpeeseen porilaisten kannalta. Illan vastustaja HIFK sytyttää varmasti pelaajat. Ässien maalivahti Andreas Bernard tekee historiaa, sillä hänestä tulee eniten SM-liigaotteluita pelannut ulkomaalaismaalivahti.

IFK:n alkukausi on ollut ailahteleva niin tuloksellisesti kuin myös pelillisesti. Silti, IFK on sarjassa kuudentena ja se voitti edellisen SM-liigaottelunsa KalPaa vastaan.

IFK voitti myös CHL:ssä, kun se nousi voittoon asti tiistaina Skellefteån AIK:n vieraana CHL:ssä.

IFK:n hyökkäyspelaaminen on aiheuttanut vastustajille harmaita hiuksia, mutta joukkueen puolustuspelaaminen on jättänyt parantamisen varaa. Korkea paineistuspelaaminen on tuottanut riistoja, mutta omalla puolustusalueella sillä on ollut vaikeuksia.

HIFK tekee pienen muutoksen kokoonpanoonsa, kun Niklas Nordgren on sivussa. Juha Jääskä puolestaan palaa loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon.

Markus Ruusu on puolestaan torjuntavuorossa.

KalPa-Kärpät

KalPalla on menossa tällä hetkellä vaikeampi jakso SM-liigassa, sillä kuopiolaiset seilaavat neljän ottelun tappioputkessa. Lisää harmia tuo Eetu Luostarisen saama kolmen ottelun pelikielto, sillä KalPan sentteriosasto on jo valmiiksi vajavainen loukkaantumisten takia.

Loukkaantumiset ovatkin vaikuttaneet KalPan pelaamiseen viime aikoina. Kuopiolaisten murheenkryyneinä ovat olleet myös otteluiden alut, joissa KalPa ei ole ollut terävimmillään.

Silti ottelusta on lupa odottaa erittäin vauhdikasta jääkiekkoa, sillä KalPa pyrkii Kärppien tapaan hyökkäämään kiekon kanssa suoraviivaisesti.

Luostarisen pelikiellon myötä KalPan kokoonapanossa on pientä myllerrystä.

Kärpät tulee illan otteluun ennätyksellisessä voittoputkessa, sillä oululaiset ovat voittaneet kahdeksan perättäistä ottelua varsinaisella peliajalla.

Kärpät on sarjan kärkipaikalla ja on pystynyt kasvattamaan itselleen jo pienen eron toisena olevaan Ilvekseen.

Kärppien pelaamisessa onkin toiminut lähes kaikki. Se on tehnyt sarjassa neljänneksi eniten maaleja, se on päästänyt vähiten maaleja ja sen erikoistilannepelaaminen on ollut hyvällä tasolla.

Varsinkin alivoimapelaaminen on ollut erittäin hyvää, sillä alivoimaprosentti on huikea 92.31.

Muut ottelut

HPK-Jukurit
Kokoonpanot 

JYP-KooKoo
Kokoonpanot

Pelicans-TPS
Kokoonpanot 

Sport-SaiPa
Kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat