Tampereen tulipalosta annettu savuvaroitus on ohi – palomestari arvelee sammutustöiden venyvän tiistaihin asti

Tampereella ilmassa terveydelle vaarallista savua – kaupungin itäosassa palaa energiapuukasa 1:09
Videolla kuvaa tapahtumapaikalta.

Sammutustöiden arvioidaan jatkuvan aamuun asti. 

Tampereella, Linnainmaan ja Pappilan alueella tulipalon aiheuttama savu ei aiheuta enää vaaraa. Hätäkeskuslaitos kertoi vaaran päättymisestä maanantaina alkuillasta Twitterissä.

Jos yllä oleva tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Hätäkeskuslaitos antoi vaaratiedotteen savusta maanantaiaamuna Twitterissä. Vaaratiedote annettiin Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan myös radion kautta aamulla kello yhdeksän aikaan.

– Savun suuntaa seurataan, ja tällä hetkellä se menee kohti pohjoista, Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi tiedotteessaan kello yhdentoista aikaan.

Palo syttynyt ilmeisesti murskainkoneesta

Savu on lähtöisin suuresta palosta Enerkon Oy:n energia- ja ympäristöpalvelun toimipisteessä. Paikalla palaa noin hehtaarin kokoinen energiapuukasa.

Pelastuslaitoksen mukaan Itä-Tampereella Hautalantiellä syttynyt puukasa palaa edelleen. Palo on lähtenyt todennäköisesti murskainkoneesta.

– Palo on saatu rajattua, mutta sammutustyö tulee kestämään vielä useita tunteja, koska kohteen raivaus joudutaan tekemään kaivinkoneiden avustamana, pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan.

Maanantai-iltapäivästä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen kertoi STT:lle, että kasa palaa edelleen muutamien palopesäkkeiden vuoksi.

– Vaaratiedote alueella on edelleen voimassa. Tuulen suunta on pyörinyt päivän aikana, ja nyt savu on kääntynyt kohti Leinolan asuinaluetta, Olkkonen sanoi.

Sammutustyöt kestävät Olkkosen arvion mukaan tiistaiaamuun, mutta suurimmat palopesäkkeet saadaan sammutettua kaivinkoneiden avustuksella maanantai-iltaan mennessä.

Juttua päivitetty ja lisätty pelastuslaitoksen tviitti 20.7.2020 kello 19.09.

Lue myös:

    Uusimmat