Tampereella Citymarketissa lapsen kimppuun puukolla hyökänneellä miehellä väkivaltaista taustaa: Löi poliisia ja yritti ottaa tältä aseen, tuomittu lisäksi useisiin lähestymiskieltoihin

1:24

29-vuotiaan miehen epäillään yrittäneen puukottaa alle kymmenvuotiasta lasta Tampereen Turtolan Citymarketissa keskiviikkona. Mies on tuomittu aiemmin muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Alle kolmekymppinen mies yritti lyödä lasta keskiviikkona Citymarketissa Tampereella teräaseella kaksi kertaa ylävartaloon, mutta pojan isä sai estettyä toisen iskun.

Poika selvisi tilanteesta vammoitta, mutta pojan isä sai lieviä vammoja teräaseesta. Pojan talvitakki vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Poliisille tuttu entuudestaan

Mies on ollut aikaisemminkin tekemisissä poliisien ja oikeuden kanssa. Hänet on tuomittu virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta alentuneesti syyntakaisena 60 päiväsakkoon.

Teko tapahtui kesäkuussa 2016 Tampereella. Miehen vuokranantajan edustaja kertoi oikeudessa, että miehen käyttäytyminen oli kesällä ollut sekavan oloista ja aiheuttanut pelkoa muissa asukkaissa.

Edustaja oli järjestänyt tapaamisen miehen asunnolle, koska hänellä oli ollut huoli, kykeneekö mies psyykkisen vointinsa vuoksi jatkamaan asumista siellä.

Löi poliisia kasvoihin

Vuokranantajan edustajan lisäksi paikalla oli poliisipartio turvaamassa tilannetta. Mukana ollut lääkäri oli tehnyt arvion, ettei mies voi jatkaa asumista siellä, vaan hänet on saatettava hoitoon. Mies vastusti lähtemistä hyvin väkivaltaisesti.

Mies onnistui lyömään toista poliisia kasvoihin ja yritti tavoitella toisen poliisin asetta. Todistajan arvion mukaan miehen toiminta oli ollut sekavaa ja pelokasta, eikä tämä ollut ymmärtänyt mitä oli tekemässä.

Häiritsi useita henkilöitä

Mies on tuomittu myös lähestymiskieltoihin hänen häirittyä useita eri henkilöitä. Kaikki lähestymiskiellot annettiin vuoden 2009 aikana.

Mies oli lähettänyt häiritseviä viestejä henkilöille, eikä lopettanut viestien lähettämistä pyynnöistä huolimatta.

29-vuotiaalla on myös yksi tuomio lähestymiskiellon rikkomisesta, josta hänet tuomittiin 30 päiväsakkoon.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 29-vuotiaan miehen eilen todennäköisin syin tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä epäiltynä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja