Mainos

Tammikuussa esikoisensa synnyttänyt Miia odottaa jo kaksosia: ”En vieläkään meinaa uskoa sitä”

Miia Honkaniemellä on edessään melkoinen vauvavuosi. Tammikuussa syntyneen esikoispoikansa jälkeen hän alkoi heti odottaa kaksosia.

Miia Honkaniemi on vasta muutaman kuukauden totutellut vauva-arkeen tammikuussa syntyneen esikoispoikansa kanssa. Pian esikoisen syntymän jälkeen hän huomasi olevansa jälleen raskaana.

Varsinainen yllätys oli kuitenkin vasta edessä. Tiistaina hänelle selvisi, että vauvoja onkin tulossa kaksi.

– Tunnelmat ovat edelleen vielä vähän epäuskoiset. Tässä on vielä sellainen sulatteluvaihe menossa, hän kertoo.

Ultraäänessä hän ei meinannut uskoa korviaan kuullessaan odottavansa kaksosia, vaikka hänellä oli pieni ennakkoaavistus asiasta.

– Esikoisesta näin tosi paljon vauvaunia, mutta nyt näin ihan ensimmäistä kertaa unta kaksosista koko edellisen yön. Ultraäänessäkin sanottiin, että sinussa on varmaan jotain meedion vikaa, kun täällä tosiaan on kaksi vauvaa tulossa.

Honkaniemen kihlatun Toni Savisen suvussa on kaksosia, mutta koska kaksosalttius periytyy yleensä äidin puolelta, uutinen tuli todellisena yllätyksessä.

– Vaikka jotain pientä saattoi ehkä aavistaa, niin kyllä se silti oli melkoinen shokki, hyvä shokki tietysti. En vieläkään meinaa uskoa sitä, mutta kyllä se vaan pikku hiljaa on pakko ruveta uskomaan.

Perhe otti uutiset ilolla vastaan, vaikka päällimmäisenä ajatuksena olikin huoli siitä, millainen hälinä loppuvuodesta tulee olemaan.

Nyt perhe on muuttanut Nokialle, jossa sukulaisten ja ystävien muodostama tukiverkosto on lähempänä.

– Iloisiahan tässä tietysti ollaan, mutta pakko miettiä samalla, että kaksosten syntyessä esikoinen vasta opettelee kävelemään. Vähän mietin millainen kaaos täällä tulee olemaan, mutta toisaalta hillitty kaaoshan on varmaan sellainen missä me kaikki jossain kohtaa kasvettu.  

Kaksosten laskettu aika on 7. joulukuuta, mutta kaksoset syntyvät usein hieman etuajassa. Honkaniemi arveleekin kaksosten syntyvän jo marraskuun puolella.

– Nyt ilolla ja kauhulla ruvetaan vartoomaan, millainen raskausajasta tulee, ja yritetään samalla pyörittää vauva-arkea esikoisen kanssa ja elää mahdollisimman normaalia elämää.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.