Mainos

Helsinkiläisen Tiian perhe kasvoi rytinällä, kun ultrassa näkyi kolme sydäntä: "Luonto järjesti tällaisen isomman yllätyksen"

8:12

Helsingin Naistenklinikalla tapahtui tällä viikolla kolminkertainen yllätys, kun Tiia Syrmanin kolmoset päättivät syntyä maailmaan lähes kolme kuukautta ennen laskettua aikaa.

Alun perin tieto kolmosista tuli perheelle suurena yllätyksenä. Raskaustestin näyttäessä positiivista, ei Syrman osannut ajatella kolmen vauvan tekevän tuloaan.

Ensimmäisellä ultrakäynnillä Syrman sai kuulla uutiset mahdollisista kaksosista. Toisella käynnillä yllätyttiin jälleen, kun vatsasta löytyikin kolme pienokaista.

– Tokihan toinen lapsi oli toivottu, mutta sitten luonto järjesti meille tällaisen isomman yllätyksen, että saatiin sitten kolme kerralla.

– Kyllähän se pisti ajattelemaan kaikennäköistä. Onhan tämä meille täysin uusi tilanne, kertoo Syrman.

Synnytys käynnistyi itsestään

Syrmanin mukaan vauvojen syntymäpäivä alkoi rauhallisesti lääkärikäynnillä. Kolmosten odottaminen on aina riski, minkä vuoksi lääkäri keskusteli Syrmanin kanssa tulevasta sektiosta. Virallista sektiopäivää ei kuitenkaan vielä valittu.

– He (vauvat) sitten illalla päättivät itsekseen, että nyt olisi aika syntyä ja se oli aika rytinää se ilta.

Ensimmäinen vauvoista syntyi itsekseen ja kaksi muuta tuotiin maailmaan hätäsektiolla. Kaikki kolme vauvaa voivat tilanteeseen nähden erittäin hyvin.

– He voivat ihan niin hyvin, kuin mitä näillä viikoilla syntyneiltä vauvoilta voi odottaa. Tottakai he tarvitsevat paljon hoitoa ja hengitystukea, mutta ei ole toistaiseksi ilmennyt mitään yllättävää.

Äitienpäivää perhe viettää rauhallisesti harjoitellen uutta vauva-arkea.

– Onhan tämä jännittävää aikaa elämässä. Perhe kasvoi kertaheitolla. Me olimme kolmihenkinen perhe ensin, mutta nyt ollaankin kuusihenkinen, toteaa Syrman.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja