Tammelalaismies saapui isänsä luo puhdistamaan revolveria, ase laukesi ja isä kuoli – syyttäjä vaatii tuomiota taposta

Syyttäjä vaatii 42-vuotiaalle miehelle vankeustuomiota isänsä tappamisesta viime marraskuussa Tammelassa Kanta-Hämeessä.

Tänään torstaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa julki tulleen syytteen mukaan mies ampui revolverilla takaraivoon isäänsä, joka kuoli heti.

Kuitenkin haastehakemuksessa ilmenevien riidattomien asioiden mukaan mies myös itse soitti hätäkeskukseen ja meni teon jälkeen Forssan poliisiasemalle. Syytetty ja hänen isänsä olivat puhdistamassa asetta yhdessä, todetaan haastehakemuksessa.

Syyttäjä vaatii miehelle vaihtoehtoisesti tapon sijaan tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta. Miestä vastaan on nostettu myös syyte ampuma-aserikoksesta.

Syytteiden käsittely alkoi tänään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.

Syytetty vetoaa vahinkoon

Syytetty tammelalaismies kiistää omassa kirjallisessa vastauksessaan sen, että olisi tahallaan tappanut isänsä. Syytetty kertoo, että hän oli sovitusti mennyt isänsä luo aamulla puhdistamaan tämän kanssa asetta, jota heidän yhteisyrityksessään käytettiin eläinten lopettamiseen.

– Tuossa yhteydessä ase on lauennut, ja luoti on osunut (uhrin) päähän ja hän on saanut surmansa, vastauksessa todetaan.

Syytetty kertoo olleensa tapahtumista niin järkyttynyt, ettei hän sen vuoksi muista tapahtumia yksityiskohtaisesti. Hänen mukaansa kyse oli mahdollisesti aseen puhdistamiseen liittyneestä lonkkalaukauksesta.

– Mitään syytä isänsä tappamiselle ei (syytetyllä) ole ollut, syytetyn vastauksessa sanotaan.

Syyttäjä vaatii seuraamuskannanotossaan ensisijaisesti miestä tuomittavaksi vähintään 8–9 vuodeksi vankeuteen. Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat