Syyttäjä: Parikymppinen mies ampui puolisoaan kasvoihin putkihaulikolla

Parikymppinen mies surmasi avopuolisonsa ampumalla tätä putkihaulikolla kasvoihin Janakkalassa, syyttäjä sanoo. Tapausta käsiteltiin tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syytteissä on kyse tapahtumista viime vuoden huhtikuun lopulla. Syytetty mies oli hankkinut erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi luokiteltavan putkihaulikon aiemmin samana päivänä. Riidatonta jutussa on, että mies oli käsitellyt asetta pienessä huoneessa sillä seurauksella, että se laukesi kohti uhrin kasvoja.

Syyttäjä hakee miehelle ensisijaisesti tuomiota taposta. Syyttäjän mukaan miehen täytyi pitää avopuolisonsa kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena ottaen huomioon tekoväline ja sen käsitteleminen pienessä tilassa, jossa uhri oli syytetyn läheisyydessä.

Toissijainen syyte koskee törkeää kuolemantuottamusta. Sen mukaan mies aiheutti avopuolisonsa kuoleman törkeällä huolimattomuudella.

Toinenkin henkilö vaarassa

Kirjallisessa ennakkovastauksessaan oikeudelle mies kiistää syytteen taposta, mutta myöntää syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen. Vastauksen mukaan mies ei tappanut naista tahallisesti eikä hänen täytynyt pitää naisen kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena.

– (Syytetty) myöntää aiheuttaneensa teonkuvauksen mukaiset vammat (uhrille) ja myöntää käsitelleensä putkihaulikkoa omakotitalon yläkerrassa niin, että se on lauennut kerran ja laukaus on osunut (uhria) kasvoihin. (Syytetyn) menettelyssä on kuitenkin ollut kyse tuottamuksesta, vastauksessa kirjoitetaan.

Miestä syytetään lisäksi vaaran aiheuttamisesta, koska huoneessa oli aseen lauetessa myös kolmas henkilö. Lisäksi häntä syytetään törkeästä ampuma-aserikoksesta. Syytteen mukaan mies piti ampuma-aselain vastaisesti hallussaan muuksi esineeksi kuin ampuma-aseeksi naamioitua asetta eli putkihaulikkoa ja siihen sopivaa patruunaa.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään yhdeksän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat