Pietarsaaressa syyttäjä vaatii nuoren naisen taposta vankeustuomiota – syytetyn miehen mukaan viallinen ase laukesi vahingossa

Poliisi tutkii henkirikosta Pietarsaaressa – nainen löytyi kuolleena yksityisasunnosta 0:53
Näin tapauksesta uutisoitiin tuoreeltaan.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta tapauksessa, jossa parikymppinen nainen kuoli ampumavammaan Pietarsaaressa lokakuussa 2019.

Syyttäjä vaatii vuonna 1985 syntyneelle miehelle rangaistusta taposta tai toissijaisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi miestä vastaan on nostettu syyte muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies tappoi tahallaan naisen ampumalla tätä pistoolilla lähietäisyydeltä päähän. Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin samana päivänä.

Syyttäjän mukaan mies ampui käsiaseella kolme laukausta asunnossa, jossa tapahtumahetkellä oli miehen lisäksi kaksi ihmistä. Mies ampui yhden laukauksen tuuletusikkunasta ulos ennen kuin ampui naista, haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjän mukaan mies oli tekohetkellä vahvasti päihtynyt. Haastehakemuksessa todetaan, että miehellä ei ollut lupaa aseeseen.

Syytetty vetoaa aseen vikoihin

Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa mies kiistää tapon sekä törkeän kuolemantuottamuksen, mutta myöntää perusmuotoisen kuolemantuottamuksen.

Miehen mukaan hän ei ollut tottunut käsittelemään asetta eikä ollut tietoinen sen vioista, jotka tekivät aseen käsittelystä vaarallista. Aseen mies kertoo hankkineensa turvaksi itselleen.

Kirjallisen vastauksen mukaan mies oli testannut asetta asunnon tuuletusikkunan läpi, minkä jälkeen hän oli hätääntynyt, kääntynyt ympäri ja lähtenyt kohti ulko-ovea. Mies kertoo yrittäneensä laittaa aseen varmistimen päälle, mutta aseen viallisuuden vuoksi se saikin aseen laukeamaan kahdesti. Miehen vastauksen mukaan laukauksista jälkimmäinen osui uhriin.

Lue myös:

    Uusimmat