Tämän vuoksi suihkugeeliä ei koskaan tulisi käyttää ihokarvojen ajeluun

2:14

Karvojen poistoon räätälöidyt tuotteet takaavat mukavamman ajelukokemuksen sekä paremman lopputuloksen.

Miksi nuori nainen haluaa plastiikkakirurgin veitsen alle? Katso haastattelu yllä olevalta videolta.

Monelle naiselle tuttuakin tutumpi tapa on ajella säärensä suihkussa. Jalkoihin ei kuitenkaan tulisi levittää käden ulottuvilta löytyvää suihkugeeliä tai hiustenhoitoainetta.

Venus-brändin lähettiläs ja ihotautilääkäri Anita Sturnham kertoo Popsugar-sivustolle, että karvojen poistoon tarvitaan nimenomaan tuotteita, jotka on siihen suunniteltu.

Esimerkiksi sheivausvaahdot on kehitelty toimimaan hyvin yhteen höylän kanssa, mikä vähentää ihon hankausta. Sturnhamin mukaan höylän ja sheivausvaahdon yhteispeli minimoi puolestaan ihon ärsytystä sekä ikävien viiltohaavojen syntymistä. 

Sturnham toteaa myös, että vääränlaiset tuotteet voivat tukkia ja tylsistyttää partaterät, minkä vuoksi yhteen säärikarvojen ajelukertaan saattaa kulua useampikin höylä.

Huffington Postin taannoin haastattelema ihotautilääkäri Annie Chlu puolestaan kertoo, että tylsä höylä saattaa lisätä riskiä sisäänpäin kasvaneille karvoille, nirhaumille sekä tulehduksille. Jälkimmäinen johtuu siitä, että useat saippuat sitovat itseensä kosteutta, jossa bakteerit viihtyvät hyvin.

***

0:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja