Kuluvan vuoden lämpöennätys meni rikki tänään monta kertaa, lämpimintä oli lopulta Varkaudessa: 31,1 astetta

Käristävä helle aiheuttaa koiralle tukalat oltavat – tässä eläinlääkärin parhaat vinkit lemmikin olon helpottamiseen 4:40
Käristävä helle aiheuttaa koiralle tukalat oltavat – tässä eläinlääkärin parhaat vinkit lemmikin olon helpottamiseen.

Pohjois-Savon Varkaudessa lämpötila on noussut tänään 31,1 asteeseen, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen. Kyseessä on kuluvan vuoden korkein lämpötila.

Yli 31 astetta mitattiin tänään kaikkiaan viidellä eri asemalla.

Heinolassa mitattiin eilen aiempi tämän kesäkuun korkein lämpötila, 30,1 astetta. Ennen tämänpäiväistä ennätystä vuoden korkein lämpötila oli puolestaan mitattu toukokuussa Ilomantsissa, jossa oli 30,8 astetta lämmintä.

Myös juhannuksena hellettä

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja itäosassa lämpötila kohoaa alkavalla viikolla ylimmillään 32–33 asteeseen.

– Kuumaa on myös Baltiassa ja Venäjällä, Pietariin luvassa peräti 35 astetta. Loppuviikolla kuumin ilma väistynee, mutta juhannusta vietetään hellesäässä, Ilmatieteen laitos tviittaa.

Itä- ja Etelä-Suomessa tukalan helteen varoitus

Itä- ja Etelä-Suomessa oli tänään voimassa erittäin tukalan helteen varoitus.

Erittäin tukalalla helteellä vuorokauden korkein lämpötila nousee yli 30 asteen ja keskilämpötila on ainakin 24 astetta. Lisäksi lämpötila pysyy korkealla myös yöllä.

– Ei ole niitä viilentäviä tunteja, jotka helpottaisivat, kuvailee Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin.

Päivän kuumin hetki on iltapäivän tunteina kolmen neljän aikoihin.

Solinin mukaan tällaisena päivänä on erittäin tärkeää huolehtia, että kaikki saavat tarpeeksi nestettä ja pysyvät poissa paahteesta. Vanhukset, pienet lapset ja sydänsairaat kuuluvat riskiryhmään, jonka hyvinvoinnista pitää Solinin mukaan huolehtia.

Juttua päivitetty 20.7.2021 kello 19.31 uusilla lämpötilatiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat