Mainos

Suomi korventui tänään – kesän kuumin lämpötila on nyt 32,7!

Kuluvan kesän lämpöennätys on mennyt jälleen rikki. Tänään on ollut kuuminta Turussa, jossa lämpötila on noussut ylimmillään 32,7 asteeseen. Lämpötilat kohosivat yli 30 asteen laajalti maan etelä- ja keskiosissa.

Kesän lämpöennätys mitattiin Turun Artukaisissa tänään kello 15.50.

Kuumaa on ollut muuallakin. MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että tähän mennessä esimerkiksi Porissa ilma on kuumentunut 31,7 asteeseen. 

Presidentit Vladimir Putin ja Donald Trump ovat toki viettäneet päivänsä ilmastoiduissa tiloissa sisällä, mutta kansainvälinen lehdistö ja muut ulkona huipputapaamista seuraamassa olevat ovat saaneet nauttia päivästä lähes 30 asteen helteessä. Helsingin Kaisaniemessä mitattiin iltapäivällä ylimmillään 29,4 astetta.

Salossa lämmintä on ollut tänään 32,1 astetta ja Niinisalossa 31,8 astetta.

Eilen lämpötila nousi korkeimmillaan 31,2 asteeseen Helsingin Kumpula ja Porvoossa.

Suomen kaikkien aikojen kuumimpaan lämpötilaan on vielä matkaa. Vuonna 2010 Liperissä Pohjois-Karjalassa mitattiin 37,2 astetta.

Riskiryhmille varoitus: Helle voi olla tukalaa

Huomanna tiistaina säästä voi tulla vielä kuumempi, ennakoi Ilmatieteen laitos. Lämpötila saattaa nousta yli 33 asteen. Kuuminta on maan länsi- ja lounaisosissa.

Ilmatieteen laitos on antanut huomiselle varoituksen erittäin tukalasta helteestä suureen osaan maata Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan, kun päivän ylin lämpötila nousee 30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila 24 asteeseen. Varoitus on suunnattu riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille ja ulkona työskenteleville.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.