Mainos

Tämä yliajajasta tiedetään: Ajoi taksia, naapurin mukaan rauhallinen, kertoi vuonna 2002 hakevansa Liettuasta turvapaikkaa

Helsingin eilisestä yliajosta epäilty on 51-vuotias taksikuskina toiminut mies, joka kertoi lehtihaastattelussa vuonna 2002 hakevansa turvapaikkaa Liettuasta. Syy turvapaikan hakemiseen oli se, että hänet oli määrätty Suomessa psykiatriseen pakkohoitoon.

Lähiomaisen mukaan hän syyllistyi samoihin aikoihin muun muassa tuhopolttoon.

Poliisi kertoi eilen, ettei mies ole sille entuudestaan tuttu, mikä viittaa siihen ettei miehen tilillä ole rikoksia viime vuosilta. Naapurin mukaan mies elikin rauhallista elämää.

Naapurustossa hänet tunnettiin leppoisana koiranulkoiluttajana, jolla oli hieno auto.

– Hän oli rauhallinen ja mukava. Istui täälläkin joskus ja tunsi melkein kaikki, sanoo miehen naapurustossa Helsingissä Roihuvuoren kaupunginosassa asuva Vilho Ruuskanen.

Aiemmin mies kulki usein koiran kanssa, mutta viime aikoina koiraa ei näkynyt. Ruuskanen muistaa, miten miehen hiljattain hankkima Jaguar herätti ihailua.

– Eilen katsoin uutisia ja huomasin, että tuttu auto.

Lähisukulainen aavisti pahaa

Sen sijaan omaisilla oli tiedossa miehen pitkään jatkuneet mielenterveyden ongelmat. Iltalehdelle antamassaan haastattelussa miehen lähisukulainen kertoo, miten jotain pahaa osattiin odottaa.

– Tämä oli meille ihan selvää, että näin tulee vielä tapahtumaan. Joku menettää vielä henkensä ennen kuin tämä ihminen pistetään lopullisesti telkien taakse, lähisukulainen sanoi Iltalehdelle.

Sukulainen kertoo lähiaikoina ilmaisseensa huolensa useille tahoille, muun muassa sisäministeri Paula Risikolle (kok.) ja poliisi kansanedustaja Kari Tolvaselle (kok.), mutta kukaan ei reagoinut asiaan.

"Jaguari on aivan upea ajaa"

Viime elokuussa mies kertoi Facebook-sivuillaan uudesta Jaguarista. Hän kertoi viettäneensä Venäjällä useita viikkoja.

– Suomessa odottaa uusi auto. Jaguari, jota vähän kolaroin tammikuussa. Ensimmäinen päivä lumella Jaggella – menee vaihtoon paremmin osaavalle korjaajalle. Sinänsä hauska leikki kostautui. Jaguari on aivan upea ajaa-on alla sitten lunta tai kuivaa asfalttia, mies kirjoitti elokuussa 2016.

Muuten mies on päivittänyt Facebook-sivuja harvakseltaan. Viime elokuussa hän otti kantaa pyöräilijöiden väistämisvelvollisuuteen ja samalla liikenneturvallisuuteen.

– Vaikka tieliikennelaki miten edellyttää, ei auto fysiikan lakien perusteella pysähdy hetkessä. Sekä pyöräilijöiden että jalankulkijoiden kannattaisi muistaa, että he ovat kolaritilanteessa auton kanssa aina heikompi osapuoli. On laiha lohtu voittaa oikeustaistelu, kun multaa on jo päällä. En mitenkään puhu väliinpitämättömän autoilun puolesta, hän kirjoitti vajaa vuosi sitten.

Lehtijuttu vuodelta 2002

Vuonna 2002 virolainen uutissivusto kertoi miehen hakeneen turvapaikkaa Liettuasta. Tuolloin 37-vuotias mies halusi luopua Suomen kansalaisuudesta kokonaan ja halusi Liettuan passin. Mies sanoi olevansa vakuuttunut, että Liettua on demokraattisempi maa kuin Suomi, jossa hänelle on annettu yli kymmenen kertaa psykiatrista hoitoa. Viranomaiset totesivat lehtihaastattelussa, että kansalaisuuden voi saada vasta, kun on asunut Liettuassa vähintään kymmenen vuotta.

Helsingin poliisi kertoi tänään, että yliajo-auton kuljettaja on alustavasti kertonut, että hän on ajanut kovaa ylinopeutta Helsingin ydinkeskustassa, eikä välittänyt jääkö joku auton alle.

Tapauksessa kuoli 51-vuotias nainen ja viidelle loukkaantuneelle tuli eriasteisia ruhjeita ja murtumia.

Helsingin poliisi kertoo tutkivansa eilistä yliajoa tappona ja viitenä tapon yrityksenä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja