Tämä Ukrainan rauhanvetoomus ei kelvannut FIFA:lle – "Virhe"

Tämä Ukrainan rauhanvetoomus ei kelvannut FIFA:lle 1:43
Katso videolta: Tämä Ukrainan rauhanvetoomus ei kelvannut FIFA:lle

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puhe ei ole kelvannut kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle, viestittää Ukrainan suurlähetystö. 

Zelenskyi ehdotti puheessaan, että tämän talven aikana järjestettäisiin rauhaan keskittyvä kansainvälinen huippukokous. 

Ukraina olisi halunnut FIFA:n esittävän videon ennen illan MM-finaalia, jossa maailmanmestaruudesta kamppailevat Argentiina ja hallitseva maailmanmestari Ranska. 

Ukrainan suurlähetystö on välittänyt Volodymyr Zelenskyin puheen MTV Uutisille ja muille medioille. Se löytyy myös Ukrainan ulkoministeriön sosiaalisen median sivuilta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"FIFA teki virheen"

Ukrainan mukaan FIFA teki virheen hylätessään sen vetoomuksen esittämisen. Ukrainan suurlähetystö kertoo viestissään yhtyvänsä tähän kantaan.

– On yllättävää, että FIFA pelästyi sanoista, jotka korostavat jalkapallon maailmanlaajuista merkitystä, Suomen suurlähetystön ensimmäinen lähetystösihteeri Maryna Aleksandrova toteaa tiedotteessa.

– Enemmistö planeetan ihmisistä arvostaa jalkapalloa juuri siksi, että siinä eri kansat kilpailevat vahvimman tittelistä, mutta he tekevät sen rauhassa ja sääntöjen mukaan – vihreällä jalkapallokentällä, ei verenpunaisella taistelukentällä. 

Aleksandrovan mukaan presidentti Zelenskyn puhe "henkii kunnioitusta jalkapalloa, rauhaa ja kaikkia maailman elämää arvostavia ihmisiä kohtaan".

– On selvää, että presidentin viestin olisi pitänyt kuulua ennen Qatarin MM-kisojen viimeistä peliä.

"Rauha on tärkein"

Aleksandrovan mikaan FIFA on menettänyt "arvokkaan ymmärryksensä jalkapallosta pelinä, joka yhdistää ihmisiä eikä tue olemassa olevia yhteenottoja maailmassa", ellei se julkaise Ukrainan videota vielä tänään sunnuntaina.

– FIFA kieltäytyy nyt maailmanlaajuisesti tärkeästä tilaisuudesta käyttää MM-kisoja rauhan edistämiseen, Aleksandrova viestittää.

Hän toivoo kaikkien videon näkevien tajuavan, että rauha on maailman tärkein asia.

– Meidän kaikkien on tehtävä kaikkemme auttaaksemme palauttamaan rauha sodasta kärsiville. 

FIFA ei ole toistaiseksi kommentonut asiaa. Kommenttia on pyytänyt ainakin yhdysvaltalainen uutisakanava CNN

Lue myös:

    Uusimmat