Tämä Tukholman iskusta epäillystä tiedetään: Uzbekistanilainen neljän lapsen isä

Tukholman eilisestä kuorma-autoiskusta epäilty on tunnustanut ajaneensa iskuautoa.

Ruotsalaismedian mukaan ajaja on 39-vuotias Uzbekistanin kansalainen. Hän työskentelee rakennuksilla ja on Aftonbladetin mukaan jakanut sosiaalisessa mediassa Isis-propagandaa ja muun muassa "tykännyt" Bostonin maratonin pommi-iskuista otetuista kuvista.


Tiedossa ei ole, kuinka kauan mies on ollut Ruotsissa.

Aftonbladetin haastatteleman tuttavan mukaan miehellä on neljä lasta.

– Hän ei koskaan puhunut politiikasta tai uskonnosta. Ainoa asia, josta hän koskaan puhui, oli lisätyön hankkimisesta, jotta hän voisi lähettää enemmän rahaa kotiin.

Mies otettiin kiinni eilen Märstan taajamassa. Hänet pidätettiin myöhemmin todennäköisin syin epäiltynä terroristisista murhista.

Iskussa kuoli neljä ihmistä ja 15 loukkaantui. Heistä sairaalassa on vielä yhdeksän.


Näin tapahtumat etenivät

Aftonbladetin tietojen mukaan miehen epäillään ajaneen iskussa käytettyä kuorma-autoa ja myös varastaneen sen aiemmin lastauspaikalle pysähtyneeltä kuljettajalta. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet, epäilläänkö pidätetyn ajaneen Tukholman iskussa käytettyä kuorma-autoa.

Lehden lähteiden mukaan mies pakeni Drottninggatanilta ensin metroon, minkä jälkeen hän jatkoi matkaansa pohjoiseen kohti Arlandan lentokenttää. Jostain syystä mies kääntyi pian takaisin.

– Hän ei tuntunut osaavan päättää, minne menisi. Mies käyttäytyi merkillisesti, kertoivat lehden lähteet.

Miehen omituinen käytös jatkui Märstassa. Siellä hän meni kauppaan, jonka henkilökunta hälytti poliisit.

Miehellä oli pidätettäessä edelleen päässään kommandopipo ja hänen vaatteissaan oli lasinsirpaleita. Hän oli myös loukkaantunut lievästi.


Tukholman iskusta epäilty otettiin kiinni 3:45

Lue myös:

    Uusimmat