Norjan poliisi: On mahdollista, että surmatyöt alkoivat vasta, kun poliisi oli nähnyt epäillyn – uhrien joukossa neljä naista, yksi mies

32:51
Katso yltä lähetys, jossa on ensin Norjan poliisin tiedotustilaisuus, ja sen jälkeen tilaisuutta käydään läpi MTV Uutiset Livessä.

Norjan poliisi pitää kello 11 alkavan tiedotustilaisuuden keskiviikkoiltana tapahtuneesta jousihyökkäyksestä. Seuraamme tiedotustilaisuutta tässä artikkelissa, ja MTV Uutiset Liven lähetyksessä tiedotustilaisuutta puidaan heti jälkikäteen. 

Viisi ihmistä kuoli ja kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti Norjan Kongsbergissä keskiviikkoiltana tapahtuneessa jousihyökkäyksessä. Iskusta epäillään paikkakunnalla asunutta 37-vuotiasta miestä. 

11.03: Norjan poliisin tiedotustilaisuus alkaa. 

11.05: Poliisijohtaja Ole Bredrup Sæverud kertoo, että esitutkinta jousihyökkäyksestä on aloitettu. Poliisin mukaan tällä hetkeillä ei ole viitteitä siitä, että epäillyllä olisi ollut avustajia. 

11.09: Poliisin mukaan iskussa kuoli neljä naista ja yksi mies, ja he olivat iältään arviolta 50–70-vuotiaita. 

11.12: Poliisin mukaan vieläkään ei voi sanoa, oliko kyseessä terroristisessa mielessä tehty teko. 

11.15: Poliisijohtaja Ole Bredrup Sæverud pyytää, että kuvia ja videoita iskun tapahtumista ei julkastaisi sosiaalisessa mediassa.

– Se ei ole järkevää ja se on epäkunnioittavaa. 

Poliisijohtaja vahvistaa, että epäilty on radikalisoitunut ja hän oli kääntynyt islaminuskoon. Miehen radikalisoitumisvaara oli tiedossa. 

11.20: Hyökkäyksessä haavoittui lisäksi kaksi ihmistä. Poliisijohtajan mukaan he eivät ole hengenvaarassa. 

11.27: Poliisi kertoo, että 37-vuotias jousiaseella varustautunut tanskalaismies olisi käyttänyt myös ainakin yhtä muutakin asetta. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin, miten epäilty oli aseistautunut. 

11.29: Epäilty asuu itsekin Kongsbergissä. Hänestä ei poliisin mukaan ole tänä vuonna tullut huolestuttavia ilmoituksia. 

11.30: Epäilty liikkui laajalla alueella Kongsbergissä tehdessään iskuja. Vielä ei ole tietoa siitä, tunsiko epäilty entuudestaan uhreja.

11.35: Poliisijohtaja kertoi tiedotustilaisuudessa myös, että iskussa kuolleet kuolivat sen jälkeen, kun poliisi oli saanut ensimmäisen kontaktin epäiltyyn.  

11.40: Tiedotustilaisuus on päättynyt. 

Jousi-iskusta epäillyn miehen lakimies Fredrik Neumann on kertonyt, että mies varttui Norjassa ja hänen isänsä on norjalainen ja äiti tanskalainen. 

Poliisin asianajajan Ann Irén Svane Mathiassen kertoi tänä aamuna Norjan TV2:lle, että iskuista epäilty mies on ollut poliisin kanssa tekemisissä useita kertoja aiemminkin. Mies on Mathiassenin mukaan tunnustanut osallisuutensa. Epäilty on myös kertonut poliisille yksityiskohtaisesti tapahtumien kulusta. 


Juttua muokattu 14.10.2021 kello 11.54: Otsikkoa muokattu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja