Ruotsin terroriteosta tuomittu päästettiin kahdesti muiden vankien sekaan – jouduttiin viemään eristykseen hengenvaaran takia

Tukholman iskun epäilty tekijä on myöntänyt tehneensä teon 1:29

Ruotsin terroristi-iskusta tuomittua Rakhmat Akilovia ei saada sijoitettua muiden vankien sekaan, sillä tämä uhkaa joutua väkivallan kohteeksi. Akilovia on yritetty sijoittaa muiden vankien joukkoon kahdesti, mutta tulokset ovat vähemmän mairittelevia. Expressenin mukaan kumpikin kokeilu on loppunut väkivaltaan tai sen uhkaan.

Kulman vankilan johtaja ei kommentoinut yksittäistä tapausta, mutta totesi, että yksi ruotsalaisen vankilajärjestelmän perusperiaatteista on se, että vangit viettävät aikaa yhdessä muiden vankien kanssa. Toisaalta myös väkivallan ja sen uhan ehkäisy on vankilan keskeisiä tehtäviä.

Expressenin tietojen mukaan ensimmäinen siirtoyritys keskeytettiin, koska viranomaisten tietoon oli tullut vakavasti otettava tieto siitä, että Akilovin terveys tai henki voi olla vaarassa muiden vankien joukossa. Tätä edelsi osaston vankien huolestunut käyttäytyminen.

Toisella kerralla tilanne yltyi väkivallaksi. Osastolla istui vanhastaan terroriteoista elinkautista tuomiota kärsivä henkilö, ja väkivaltaiseen rikollisuuteen kytköksissä oleva mies. Kaksikko oli puhunut toisilleen, minkä jälkeen viimeksi mainittu oli mennyt Akilovin ja toisen terroismirikoksista tuomitun selliin pahoinpidellen siellä Akilovin. 

Lue myös:

    Uusimmat