Mainos

Tämä tiedetään Espanjan turmabussin kuskista: 17 vuotta ajoa ilman yhtään onnettomuutta

1:47

Espanjassa aamulla sattuneen 13 kuolonuhria vaatineen linja-autoturman kuljettajaa on kuulusteltu alustavasti. Miehen verestä ei tutkimuksissa löytynyt huumeita eikä alkoholia.

Onnettomuus sattui, kun turmabussi ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä päin moottoritien kaidetta ja sitä kautta vastaantulevien puolelle.

Espanjalaismedioiden mukaan 56 yliopisto-opiskelijaa kuljettanut turmabussi oli palaamassa Barcelonaan Valencian kaupungista, jossa on meneillään kokoistaan ja puisista jättläishahmoistaan tunnettu Las Fallas -juhla.

Viiden linja-auton saattue oli moottoritiellä noin kahden tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta, kun busseista viimeisenä ajanut törmäsi ensin oikealla laidalla olevaan metallikaiteeseen, kaatui kyljelleen ja ajautui eri suuntiin johtavien ajokaistojen välissä olevan viheralueen yli vastaantulevien puolelle törmäten vastaantulleeseen henkilöautoon. 

Turmassa kuoli 13 bussin matkustajaa. Tuoreimpien tietojen mukaan kaikki kuolleet olivat naispuolisia opiskelijoita. Ainakin 30 bussin matkustajaa ja henkilöautossa olleet kaksi matkustajaa loukkaantui.

Myös turmabussin kuljettaja vietiin sairaalaan. Hänen vammansa ovat kuitenkin lieviä ja hänet on jo viety poliisiasemalle kuulusteluihin, mutta onnettomuuden mahdollisesta syystä ei ole kerrottu julkisuuteen. 

Vielä ei myöskään ole tiedossa, pääseekö kuljettaja vapaaksi vai pidätetäänkö hänet.

Turmabussin omistajayhtiön mukaan kuljettaja on kokenut bussikuski, hän on ajanut linja-autoa 17 vuotta ilman yhtään onnettomuutta.

Turmabussi, kolme vuotta vanha Mercedes, oli huollettu asianmukaisesti eikä onnettomuuden uskota johtuvan teknisestä viasta.

Espanjassa tapahtui tuhoisa bussiturma myös vuonna 2008. Tuolloin yhdeksän suomalaista kuoli ja useita loukkaantui.

17:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.