Mainos

Espanjan pääministeri esitti suruvalittelunsa bussiturmasta

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy on esittänyt suruvalittelunsa eilen Tarragonassa tapahtuneen bussiturman johdosta. 

Rajoy sanoi Twitterissa esittävänsä osanottonsa turmassa kuolleiden perheille ja toivovansa loukkaantuneille pikaista paranemista.

Jalkapallojoukkueet Barcelona ja Villarreal pitivät eilen ennen ottelunsa alkua hiljaisen hetken bussiturman uhrien muistoksi. Näin aikovat tehdä myös Real Madrid ja Sevilla.

16 ihmistä kuoli ja noin 30 loukkaantui sairaalahoitoa vaativasti, kun opiskelijoita kuljettanut linja-auto osui kaistoja erottavaan metalliseen aitaan ja kaatui lopulta kyljelleen törmäten myös vastaantulevaan henkilöautoon. Autossa olleet kaksi ihmistä loukkaantuivat.

Kyseessä on yksi Espanjan lähivuosien tuhoisimmista bussiturmista.

Kuljettajan päihdetestit puhtaat

Linja-autossa olleet kansainväliset vaihto-opiskelijat olivat tulossa Itä-Valenciasta Fallas-festivaalilta. Onnettomuus tapahtui hieman ennen aamukuutta paikallista aikaa noin 150 kilometrin päässä Barcelonasta.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. Katalonian korkeimman oikeuden mukaan kuljettajan ei testeissä todettu olleen huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Onnettomuusalueella oli satanut rankasti hieman ennen onnettomuutta.

Bussissa oli onnettomuus hetkellä 57 ihmistä, suurin osa noin 20–30-vuotiaita opiskelijoita. He ovat ensitietojen mukaan kotoisin ainakin Britanniasta, Hollannista, Ukrainasta, Sveitsistä, Norjasta, japanista, Perusta ja Ruotsista.

Ulkoministeriön mukaan yksi loukkaantuneista on suomalainen nainen. Hänet on viety sairaalahoitoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.