Tämä Suomeenkin? Parkkisakot voi maksaa ruokalahjoituksella vähävaraisille pikkukylässä USA:ssa

1:28
Pienessä kaupungissa USA:ssa voi hyvittää parkkisakot tekemällä ruokalahjoituksen.

Pienessä Cottage Groven kaupungissa Yhdysvalloissa kehitettiin omaperäinen tapa korvamerkitä sakkotuloja hyvään tarkoitukseen.

Kaupungissa on yleistä talvisin, että ihmiset eivät siirrä autojaan lumisateiden jälkeen, kun teitä pitäisi aurata. Silloin useisiin tuulilasin pyyhkimiin ilmestyy sakkolappuja.

Tätä tapahtuu myös Helsingissä.

Cottage Groven valtuustossa päätettiin, että parkkisakkolapun yhteydessä annetaan myös esite, jossa tarjotaan vaihtoehto sakon käteismaksamiselle.

Kymmenen päivän sisällä sakon saaja voi kuitata rikkeensä lahjoittamalla viisi elintarviketta vähintään viiden dollarin arvosta paikalliseen ruoka-apuun.

Poliisille sakkotulojen vähentyminen sopii

Sakkotulojen väheneminen hyvän asian takia tuntuu poliisista ihan mukiinmenevältä toimenpiteeltä.

– Parkkisakoista saamamme tulot eivät ole kovin suuria, mutta se on enemmänkin sanktio ja muistutu, että ihmiset muistaisivat siirtää autojan auraajien tieltä, Cottage Groven poliisipäällikkö Daniel Layber kertoo CNN:lle.

Ihan kuka tahansa ei kuitenkaan hyväntekeväisyydellä selviä. Ruokalahjoituksella voi korvata parkkisakon vain kerran, eli toistuvasti ei samalla menetelmällä selviä.

Myös invapaikoille ja pelastusteiden eteen parkkeeraamisesta sakot saaneet henkilöt joutuvat pulittamaan sanktionsa perinteisellä tavalla.

Lähde: CNN.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja