Mainos

Tämä sadejäänne voi pilata vappusään etelässä – idässä jopa 20 astetta lähellä

Vapun sää on laajalti poutaista, mutta sadekuuroja tulee paikoin. Etelän ja lännen ennusteissa kummittelee vanha saderintama, joka voi pitää sään esimerkiksi pääkaupunkiseudulla viileänä. Itä-Suomessa 20 astetta lienee vappupäivänä lähellä.

Vappuviikonloppuna nähdään sekä aurinkoa että sadekuuroja. Huonoin tuuri näyttää tänä vuonna olevan etelässä, paras sääonni puolestaan idässä.

– Vappuaattona lauantaina Etelä- ja Keski-Suomen yllä on yhä heikko rintama, josta jää jäljelle pilvisyyttä ja jonkin verran sateita etenkin etelään ja länteen. Taitaa käydä niin, että esimerkiksi pääkaupunkiseutu ja Tampereen alue ovat vappuaattona Suomen viileimpiä paikkoja. Pilvisessä säässä lämpötilat jäävät kymmenen asteen vaiheille, paikoin sen alapuolellekin. Jos aurinko pääsisi kunnolla paistamaan, lämpötilat kohoaisivat selvästi, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Idässä vappuaaton lämpötilat näyttävät olevan jopa yli 15 asteessa, pohjoisessakin 10-15 asteessa. Sunnuntaiksi itään ennustetaan lauantaitakin lämpimämpää säätä.

– Heti Suomen itäpuolella Venäjällä 20 asteen lukemat ovat mahdollisia ja voi olla, että vappupäivänä Suomessakin itärajalla 20 astetta on lähellä. Pikniksää on laajalti hyvä, mutta tilanne etelässä on vielä epävarma, sillä ennusteet ovat vaihdelleet. Pilviverho voi jäädä paikoilleen vielä sunnuntaiksikin ja vettäkin ripotella, mutta mikäli aurinko pääsee kunnolla paistamaan, lämpötilat ovat 10-15 asteessa. Lännessä voi tulla sadekuuroja, sanoo Markus Mäntykannas.

Aurinkoisina hetkinä 15 asteen lukemat ovat mahdollisia sunnuntaina iltapäivällä laajalti.

Kevään tähän asti korkein lämpötila on eilen Tohmajärvellä ja Ilomantsissa mitattu 17,9 astetta.

Paikkakuntakohtaiset vappuennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.