Tämä reaktio kertoo paljon: Valtteri Bottas sai uljaasta kierroksestaan hulppean palkinnon – "En tiedä, mitä sanoa"

Valtteri Bottas ajoi Meksikossa yhden uransa parhaista aika-ajoista ja kuittasi sen päätteeksi uransa 19. paalupaikan.

Meksikossa tullut paalu oli Bottakselle kauden 2021 kolmas, ja paalupaikka nosti Bottaksen kaikkien aikojen tilastossa sijalle 15. Taakseen Bottas jätti niin Mario AndrettinRené Arnoux'n kuin muuan Kimi Räikkösenkin. Suomalaisista Bottaksen edellä on vielä Mika Häkkinen, joka saavutti urallaan 26 paalupaikkaa.

Vuoden 2009 maailmanmestarin Jenson Buttonin haastattelussa Bottas sanoi, että paalupaikan tuonut kierros oli yksi hänen uransa parhaista, ja se toi mukanaan erittäin hyvän fiiliksen. Bottaksen toinenkin kierros viimeisessä osiossa oli niin hyvä, että se olisi oikeuttanut paalupaikkaan.

Jos mahdollista, fiilis koheni hetkeä myöhemmin entisestään, kun rinnalle asteli vuosien 1969, 1971 ja 1973 maailmanmestari Sir Jackie Stewart todella erityislaatuinen palkinto kainalossaan.

Jo ennen GP-viikonloppua oli kerrottu, että paalupaikalle yltävä kuljettaja palkitaan sertifioidulla kopiolla viisinkertaisen maailmanmestarin Juan Manuel Fangion kaudella 1951 käyttämästä kypärästä. Palkinnolla juhlistettiin sitä, että Fangion ensimmäisestä mestaruudesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta.

Kun Bottas sai tämän palkinnon käsiinsä, hänen häkeltynyt reaktionsa kertoi kaiken siitä, mitä palkinto hänelle merkitsee.

– Wau, upeaa. En tiedä, mitä sanoa.

Lue myös:

    Uusimmat