Valtteri Bottas teki huiman tempun – suomalainen myönsi mairean faktan paalukierroksestaan

Mercedeksen Valtteri Bottas täräytti yllättäen paalupaikalle Meksikon GP:n aika-ajoissa Suomen aikaan myöhään lauantai-iltana. Aika-ajon piti olla Red Bullin näytöstä, mutta toisin kävi. Paalukierroksensa jälkeen Bottas oli yhtä hymyä.

Red Bull oli selvästi Mercedestä edellä vielä lauantain kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Kaiken piti olla povattuna Max Verstappenin paalupaikalle.

Bottas aloitti aika-ajon terävästi, tehden pohjanoteerauksen ensimmäisessä osiossa. Lewis Hamilton oli toisen osion nopein. Kaikki odottivat kuitenkin Red Bullin viimeistä kovaa rutistusta.

Aika-ajo alkoi jymypaukulla. Valtteri Bottas, 1.15,875 ja kärkeen. Lewis Hamilton täräytti suomalaisen perään toiseksi. Red Bullit jäivät yhtäkkiä sijoille kolme ja neljä.

Verstappen ei pystynyt parantamaan aikaansa, kun AlphaTaurin Yuki Tsunoda seikkaili radan ulkopuolella ja sekoitti toisen Red Bull -kuskin Sergio Perezin pasmat. He molemmat olivat ulkona ajolinjalta, kun Verstappen ohitti heidät. Hollantilainen luuli, että radalle tuodaan keltaiset liput.

Näin ollen Verstappen ei enää kirinyt Mercedes-kuskien edelle.

Bottas piti paalupaikkansa.

Se mahdollistui kolmannen osion ensimmäisellä huimalla vedolla.

– Se oli mahtava kierros. En ihan pystynyt vetämään samanlaista viimeistä sektoria toisella vedollani. Ensimmäinen veto oli yksi parhaista kierroksistani, mitä olen ajanut, Bottas myönsi mairean faktan jymypaukustaan.

Mercedes oli vielä kolmansien harjoitusten jälkeen useita kymmenyksiä Red Bullia perässä.

– Auto tuntui jo silloin aika hyvältä. Aika-ajon yhteydessä lämpötila oli meidän kannaltamme paljon suotuisampi. Yritimme vain optimoida kaiken säätöjen suhteen. Oli mahtavaa ajaa, Bottas myhäili.

Suomalaisella riittää tekemistä sunnuntain lähdössä, sillä Meksikon radan pitkällä pääsuoralla muut kuskit saavat vetoapua edellä menevistä autoista.

– Onneksi meillä on kaksi autoa eturivissä. Yritämme pitää sen avulla sijoitukset hallussamme, Bottas mietti, viitaten hänen tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin.

Lue myös:

    Uusimmat