Mainos

Tämä on totta: Stephen Hawking järjesti vuonna 2009 juhlat, joihin kukaan ei tullut

1:31

Aikakautemme merkittävimpiin tiedemiehiin lukeutuva teoreettinen fyysikko Stephen Hawking menehtyi aiemmin tällä viikolla 76-vuotiaana.

Hawkingin tutkimukset ja kirjat ovat innostaneet lukuisia ihmisiä ympäri maailmaa tutustumaan maailmankaikkeuden salaisuuksiin. Ja miksipä ei, sillä Hawkingilla oli tiedemies-statuksestaan huolimatta selvä käsitys siitä, miten ihmiset saadaan kiinnostumaan tieteestä.

Vuonna 2009 Hawking teki käytännön kokeilun osoittaakseen, että ajassa ei voi luultavasti matkustaa taaksepäin.

Hawking järjesti juhlat aikamatkaajille ilmapalloineen ja samppanjoineen. Kokeilun juju oli siinä, että juhlat järjestettiin salaisesti ja kutsu julkistettiin vasta sen jälkeen, kun juhlat oli pidetty.


Ainoa mahdollisuus osallistua juhliin olisi siis nähdä kutsu kaukaisessa tulevaisuudessa. Tämän jälkeen kutsun nähneiden pitäisi palata ajassa taaksepäin, jotta niihin pääsi osallistumaan.

Hawking kertoo videolla toivovansa, että kutsu selviää tuhansien vuosien ajan tulevien sukupolvien nähtäväksi.

Ja miten kokeilussa sitten oikein kävikään? Hawking kertoo odottaneensa vieraiden saapumista juhliinsa pitkän tovin – kukaan ei lopulta saapunut, vaikka Hawking oli merkinnyt kutsuunsa tarkat koordinaatit paikan löytämiseksi.

Teknologiasivusto Mashablessa todetaan, että Hawking ei kuitenkaan täysin kiistänyt ajassa taaksepäin kulkemisen mahdollisuutta, vaikka hän ei siihen itse juuri uskonutkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.