Hiihdon MM-kisoissa paljastui koronatapaus – kultamitalisuosikin testitulos positiivinen

1:11
Trettachstüble on ollut suomalaisten suosikkiravintola Oberstdorfissa – tämä suomalaisia mäkilegendoja vilisevä vieraskirja on esillä Hiihtomuseossa Lahdessa.

Norjalaisella mäkihyppääjällä Halvor Egner Granerudilla on todettu koronavirustartunta, kertoo muun muassa VG.

Norjan hiihtoliitto on vahvistanut asian. Aiemmin koronatapauksia on ilmennyt Italian ja Slovenian mäkimaajoukkueissa.

– Olen surullinen, mutta tunnen oloni hyväksi ja oireet ovat vain lieviä, Granerud sanoo liiton tiedotteessa VG:n mukaan.

– Koen tehneeni kaiken mahdollisen välttääkseni tartunnan, ja silti tämä oli mahdollista.

Norjan maajoukkue sai tietää positiivisesta testituloksesta keskiviikkoaamuna. Joukkueessa ei ole aavistustakaan, mistä Granerud on voinut saada tartunnan.

Joukkueenjohtaja Clas Brede Bråthenin mukaan Norjan naishyppääjät osallistuvat keskiviikkona MM-historian ensimmäiseen naisten suurmäen kilpailuun.

– Heidän kaikkien testit olivat tiistai-iltana negatiivisia. Paikallisten viranomaisten mukaan yhdenkään joukkueemme jäsenen ei katsota olleen "läheisessä kontaktissa" (Granerudin kanssa), eikä heitä täten tarvitse eristää.

Granerud ehti hypätä Oberstdorfissa normaalimäen kilpailussa, jossa hän sijoittui neljänneksi. Niin ikään normaalimäessä hypätyssä sekajoukkuekilpailussa hän oli saavuttamassa hopeaa osana Norjan nelikkoa.

Koronatartunnan vuoksi Granerud joutuu kuitenkin jäämään sivuun perjantaina käytävästä suurmäen kilpailusta, jossa hän olisi ollut tämän kauden ylivoimaisena maailmancup-hallitsijana suurin suosikki maailmanmestariksi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja