Tämä ominaisuus hotellissa monelle lomalaiselle tärkein

Uima-allas on edelleen monelle loman keskipiste. Jopa 70 prosenttia lomalaisista pitää uima-allasta ja sen ominaisuuksia tärkeänä, hotellin sijainnin lisäksi, kertoo Finnmatkojen kysely, joka toteutettiin elokuussa 2015.

Lomamatkailijoille tärkeimpiä kriteerejä hotellia valitessa uima-altaan lisäksi ovat muun muassa hotellin sijainti, hotellihuoneen taso ja All Inclusive, joka kasvattaa suosiotaan. 

Yhä useammat hakevat lomaltaan rentoutumisen lisäksi aktiiviloman elementtejä ja tässä erilaiset altaat kuten kuntoaltaat vastavirtalaitteilla tai pitkät altaat matkan uintiin ovat kullan arvoisia. Tärkeänä pidetään uima-altaan kokoa – mitä suurempi sen parempi. Lisäksi altaan veden pitää olla riittävän lämmintä. 

Erilaiset luksus-ominaisuudet kasvattavat myös suosiotaan. Moni haluaa ehdottomasti päästä kokeilemaan hotelliasumista, jossa omalta terassilta on suora yhteys uima-altaaseen eli niin sanottu pool access. Infinity-allas on vielä harvan matkailijan herkku ja entistä useampi haluaisikin kokea horisonttiin katoavan uima-altaan.

Pieni uima-allassanasto

Pool access – suora yhteys hotellihuoneen terassilta uima-altaaseen. Joissain hotelleissa jopa huonepalvelu toimii veneellä uima-allaskanavan kautta.

Infinity pool  uima-allas, joka on suunniteltu siten, että altaan jokin sivu näyttäisi olevan reunaton ja allas jatkuisi loputtomiin, kauas horisonttiin.

Jacuzzi – poreallas. Oma poreallas hotellihuoneessa tai hotellihuoneen terassilla.    

Lähde: Finnmatkat                                                     

Lue myös:

    Uusimmat