NHL-asiantuntijalta täyslaidallinen Aleksander Barkovin jyräämisestä: "Jos kohteena olisi McDavid..."

Aleksander Barkov loukkaantui NHL-finaalissa – Florida nappasi toisen voiton 3:59
Aleksander Barkov loukkaantui NHL-finaalissa – Florida nappasi toisen voiton.

Entinen NHL-tähti ja nykyinen ESPN:n asiantuntija P.K. Subban tuohtui Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin Aleksander Barkoviin kohdistuneesta taklauksesta.

Florida siirtyi Stanley Cupin finaalisarjassa 2-0-johtoon, mutta ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Aleksander Barkovin loukkaantuminen.

Barkov loukkaantui ottelun päätöserässä, kun Edmontonin supertähti Leon Draisaitlin taklaus osui suomalaista päähän. Barkov jätti kaukalon kasvojaan pidellen, eikä palannut enää otteluun.

Entinen Norris Trophy -voittaja ja ESPN:n asiantuntijana tätä nykyä toimiva P.K. Subban laukoi suoran mielipiteensä Draisaitlin taklauksesta.

– Minun mielestäni hän hyppää ja hänen kyynärpäänsä osuu Barkovia suoraan leukaan. Jos tällaisen taklauksen kohteena olisi Leon itse tai (Connor) McDavid, millainen reaktio silloin olisi? Tuo ei ole pienen rangaistuksen paikka, vaan ison. Minusta se on ison rangaistuksen arvoinen. Ja tuo osuu pudotuspelien parhaaseen pelaajaan, Subban vaahtoaa ESPN:n videolla.

Subban ja NHL-legenda Mark Messier huomauttavat, että Barkovin johtama ykkösvitja on suomalaistähden johdolla pystynyt nollaamaan Draisaitlin ja McDavidin lähes täysin. Tämä on näkynyt esimerkiksi Draisaitlin otteissa.

– Draisaitl on turhautunut. Tuo on seurausta siitä, Subban sanoo.

Ottelussa nähtiin myös toinen kyseenalainen taklaus, kun Edmontonin Warren Foegele sai avauserässä suihkukomennuksen taklattuaan Eetu Luostarista polveen. Subban toivoo, että NHL:n kuripitodelegaatio ottaa molemmat taklaukset tarkkaan syyniin.

– Leon Draisaitl on TOP5-pelaaja koko maailmassa. Haluamme hänet jäälle, mutta kurinpidolla on kädet täynnä seuraavan 48 tunnin ajan, koska Foegelen taklaus ja tämä taklaus on tarkistettava, Subban painottaa.

– En aio sanoa, pitäisikö heidän saada pelikiellot, mutta Sasha Barkov joutui sivuun pelistä ja mahdollisesti jopa koko sarjasta. Se on valtava juttu.

28-vuotias Barkov pelaa upeaa pudotuspelikevättä. Hän on tehnyt 19 pudotuspeliottelussa 19 tehopistettä, mutta tehojen taustalla suomalaistähti on loistanut myös pelin muilla osa-alueilla.

Jos Barkov loukkaantui taklauksessa pahemmin, on se valtavan kova kolaus Floridan mestaruushaaveille.

– Barkov on näyttänyt, miksi hän on yksi NHL:n parhaimmista pelaajista. Kun hän putosi kokoonpanosta, heidän koko joukkueensa näytti erilaiselta. Jos hän ei pysty palaamaan kolmanteen peliin, se on jättimäinen isku Floridalle, Messier toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat