Tämä kaunis eroottinen opas on ollut suomalaisten kestosuosikki jo vuosikymmeniä

Kama Sutra on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten makuuhuonelukemistona.

Suomalaisen kirjakaupan ostojohtaja Kristiina Rantanen kertoo, että kirjakaupan valikoimissa on vaihtelevasti eroottisia oppaita, joita valitaan myyntiin hyvän maun rajoissa.

Yksi opus on vakiinnuttanut asemansa kirjakaupan valikoimassa, puolitoista tuhatta vuotta vanha Kama Sutra.

– Muistan, että se on ollut valikoimissa niin kauan kuin olen ollut töissä täällä, ainakin siis 25 vuotta, ja uskon että vielä kauemmankin aikaa. Kama sutrasta otetaan uusia painoksia säännöllisesti, ja siitä tehdään erilaisia versioita, Rantanen kertoo.

Kauniisti kuvitettu, intiassa vuosisatoja sitten kirjoitettu opus ei ole suinkaan kannesta kanteen pelkkää seksiopasta. Sitä pidetään oppaana paitsi hyvään seksi- myös parisuhde- ja perhe-elämään.

Kulttuurihistoriallinen teos

Erotiikkaliike Sin Citystä puolestaan kerrotaan, että eroottiset oppaat myyvät hyvin, mutta valitettavasti kustantajilta saatavat erät ovat pieniä eikä niistä oteta useinkaan uusintapainoksia. Tällä hetkellä liikkeen kirjavalikoimissa ei ole yhtään eroottista opasta.

Suomessa Kama Sutraa kustantaa Gummerus. Viestintäpäällikö Katja Leino kertoo, että kustantamon valikoimissa ei ole tällä hetkellä alkuperäisintä versioita, vaan kaksi muuta, joista toinen on alkuperäistä mukaileva piirretty ja toinen valokuvitettu "jumppaopas". Ensinnä mainittu on myynyt enemmän.

– Suomalaiset näyttävät olevan enemmän kiinnostuneita Kama Sutrasta eroottisen kulttuuhistorian kirjana kuin asento-oppaana, Leino tulkitsee myyntiluvuista.

.Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja