Tämä Kalle Rovanperän suoritus hämmästytti asiantuntijaa – Jari Ketomaa haltioissaan: "Mikä itseluottamus!"

Kalle Rovanperän taistelu Espanjan MM-rallin toisesta sijasta päättyi kolmanneksi viimeiselle erikoiskokeelle, kun Rovanperä rikkoi ek:n loppupäässä vasemman eturenkaansa samassa paikassa kuin Elfyn Evans ja Craig Breen vain hetkeä aiemmin.

Rovanperä oli vielä toiseksi viimeisessä väliajassa 3,1 sekunnin päässä pohjat tehneen, rallissa toisena olevan Hyundain Thierry Neuvillen noteerauksesta. Kaksi ja puoli kilometriä myöhemmin ero oli kasvanut yli kymmeneen sekuntiin, ja reilut kolme kilometriä myöhemmin odottaneessa maalissa sitä oli 13,2 sekuntia.

Tällainen tappio tiesi sitä, ettei Rovanperä pysty enää taistelemaan kakkossijasta Neuvillea vastaan, mutta tämän tallikaveri Ott Tänak pysyi Rovanperän taistelun ansiosta hyvän välimatkan päässä neljäntenä. Ero ennen kahta viimeistä pätkää on 10,8 sekuntia.

Rovanperän veto ek:n viimeisillä kilometreillä poiki C Moren asiantuntijalta Jari Ketomaalta vuolaat ylistyslaulut.

– Kallen osalta taistelu kakkospaikasta meni siihen. Kolmossija on vielä tulossa. Ei se huono suoritus ole. Tuo oli huikea veto tuo loppu! Mikä itseluottamus on kaverilla! Vetää kässärillä kurveihin poikittain kolmella renkaalla. Ihan uskomaton veto!

Jutun yläreunassa olevalta videolta voit katsoa, miten Rovanperä selvitti viimeiset kilometrit läpi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat