Tässä hetkessä käynnistyi Kalle Rovanperän MM-titteliin johtanut yhteistyö: "Esitin viileätä – kädet tärisivät älyttömästi"

Kartturi Jonne Halttunen kommentoi erittäin kattavasti jo vuosia kestänyttä yhteistyötään Kalle Rovanperän kanssa MTV Urheilulle Espanjan MM-rallin yhteydessä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Pääkuvan videolla Jonne Halttunen paljastaa: Näin käynnistyi Kalle Rovanperän MM-titteliin johtanut yhteistyö: "Esitin viileätä – kädet tärisivät älyttömästi."

Ensi joulukuussa 37 vuotta täyttävä Halttunen kertoo, että kaksikon yhteistyössä vallitsi ainakin alkuun isoveli-pikkuveli-asetelma. Rovanperä on 15 vuotta kartturiaan nuorempi. 

– Nythän Kalle on jo järjettömän kypsä, mennyt varmaan jo minun ohi henkisesti, Halttunen toteaa MTV Urheilulle. 

Halttunen kertoo myös antaneensa Rovanperälle yhteistyön alkupuolella enemmän palautetta ja ohjeita ajamisesta MM-sarjassa.

– Meillä oli iso kasvun paikka Kallen kanssa, kun olimme Skodalla kaksi vuotta (2018-2019) töissä. Se on vähän kuin rallin yliopisto. Sieltä saimme hirveästi oppia, molemmat.

MM-rallitallissa vallitsee selkeä toimintakulttuuri. Kartturi on kuljettajan lähin tuki, mutta myös kartturin suorituksen eteen tehdään arvokasta taustatyötä tiimissä. 

– Kuljettaja on se rokkitähti tässä show'ssa. Ja niin se pitää ollakin silleen, Halttunen alleviivaa. 

Alla Halttusen haastattelu kokonaisuudessaan. Hän paljastaa erittäin mielenkiintoisen asian parivaljakon rutiineista siirtymätaipaleilla ja puhuu tulisestakin palautteesta, joka suomalaiskaksikon ohjaamossa paukkuu ajoittain. Halttunen antaa myös oman arvionsa Rovanperän ralliuran lopullisesta mitasta.  

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat