Tämä jäi mieleen - toimitus valitsi Slushin 10 kovinta

Euroopan suurin sijoittaja- ja kasvuyritystapahtuma Slush keräsi kahden päivän aikana Helsingin Messukeskukseen pitkälti yli 10 000 kävijää. Osallistujia oli yli 70 maasta. MTV Uutiset keräsi Slushin päätösiltana osallistuneilta päällimmäiset mietteet mieleenjääneistä aiheista. Kaikkein kirkkaimpana tähtenä tapahtumassa loisti fiilis.

1. Valtava pöhinä ja hype. Taantumasta tai lamasta ei ollut tietoakaan. Valtava kuhina ja into tehdä tulevaisuutta.

– Tässä on hyvää energiaa ja uskoa tulevaan.

2. Nokian tablettijulkaisu. N1 räjäytti hämmästyspotin. Erään osallistujan kommentti kertoo julkaisusta kaiken.

– Mun takana istui miesjoukko, joka hihkui, huusi ja hurrasi kuin jeesuksen toista tulemista. Mikä se ilmeisesti olikin.

Kyseessä on Googlen Android-käyttöjärjestelmällä toimiva Nokia N1 -tabletti. Järjestelmän päälle on asennettu Nokian oma Z Launcher -käyttöliittymä.

3. Mikko Hyppösen puheenvuoro internetin vaaroista:  Joskus tuntuu kuin olisimme luoneet hirviön

– Krakkerit pystyvät hyödyntämään vaikkapa saastutetuista leivänpaahtimista tehtyä verkkoa omiin tarkoituksiinsa, Hyppönen maalaili.

Jolla hakee uuden tabletin tuotannon aloittamiseksi joukkorahoitusta Indiegogo-palvelussa. Kampanjalla on kerätty tabletille jo huikea, lähes 500 000 dollarin rahoitus.

5.  Slush oli valotaiteen ja visualistien voimannäyte.

6. Ulkomaiset osallistujat Liettuasta Argentiinaan olivat aktiivisia ottamaan kontaktia suomalaisiin, tuhannet käyntikortit vaihtoivat omistajaa. Venäläistenkin osastolla kävi kaikesta huolimatta kova kuhina.

7. Terveyspalveluihin liittyvät applikaatiot ja tekniset parannusehdotukset.

Keksijä Pauli Lagerstedt esitteli vauvoille tarkoitettua patjaa, joka toistaa äidin sydänäänistä tehtyä tallennetta.

– Tämä on tarkoitettu alle vuoden ikäiselle pikkuvauvalle, jonka halutaan nukkuvan turvallisesti yönsä tai päiväunensa, keksijä kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

8. Pienet, mutta sitäkin kummallisemmat keksinnöt. Sarjaan kuuluu muun muassa älykykkaruukku ja mielenterveyttä mittaava sormus.

9. Suurlähettiläs Bruce Oreck sai tapahtuman tukemisesta pullon jallua ja kylkeen kukkapuskan.

10. Peliyhtiöt Rovio ja Supercell tuottavat Kalevala-aiheisen fantasiaelokuvan

– Olette varmasti kuulleet Star Warsista ja Taru sormusten herrasta? Tämä samantapainen, mutta se perustuu Kalevalaan ja se on paljon isompi, kertoo Rovion liiketoimintajohtaja Peter Vesterbacka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja