Tämä ikätoverinsa murhasta epäillystä 16-vuotiaiden poikakolmikosta tiedetään

1:57
MTV Uutiset kävi murhan tapahtumapaikalla.

Viikon alussa poliisin tietoon tulleesta murhasta Helsingin Koskalassa epäillään kolmea 16-vuotiasta poikaa. Heidän epäillään murhanneen tuntemansa ikätoverin alkoholin käyttämisen merkeissä vietetyn kokoontumisen yhteydessä. Kaikki epäillyistä ovat syntyneet vuonna 2004 ja heillä on suomenkieliset sukunimet.

Pojista kaikki asuvat Helsingissä tai heillä on vähintään tiivis suhde kaupunkiin esimerkiksi opiskelupaikan johdosta. Poliisin käsityksen mukaan kaikki nuorista opiskelevat. Pojista kaksi hyväksyttiin esimerkiksi tämän kevään yhteishaussa opiskelemaan samaa tutkintoa.

Yksi epäillyistä vietti syntymäpäiviään tekohetkellä. Syntymäpäivät olivat myös syy, miksi nuoret olivat kokoontuneet yhteen käyttämään alkoholia.

"Jokainen on ollut ihan äärimmäisen järkyttynyt ja pahoillaan"

Poliisin mukaan jokainen pojista on enemmän tai vähemmän tunteneet toisensa. Heistä ketään ei poliisin mukaan voi kuvailla virkavallan "vakiasiakkaaksi".

Poliisi on kuvaillut epäiltyjä yhteistyöhaluisiksi, ja kuvailee näiden kertoneen tapauksesta ja kunkin myöntäneen osallistuneensa jollain tavalla uhriin kohdistuneeseen väkivaltaan.

– Jokainen on ollut ihan äärimmäisen järkyttynyt ja pahoillaan tapauksesta ja katuvaisen oloinen, tapauksen tutkinnanjohtaja Marko Forss kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja