Kuvat rikospaikalta: Täältä surmatun 16-vuotiaan pojan ruumis löytyi – poliisin mukaan teossa käytettiin erityisen raakaa väkivaltaa

Helsingin poliisi kertoi keskiviikkona epäilevänsä kolmea 16-vuotiasta poikaa saman ikäisen pojan murhasta.

Epäilty rikos tapahtui Koskelan sairaalan lähistöllä perjantaina, mutta uhri löydettiin samalta paikalta vasta maanantaina. Poliisi otti epäillyt tekijät kiinni myöskin maanantaina.

Poliisin mukaan osalliset tunsivat toisensa entuudestaan.

– Uhriin on tilanteessa kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa, jonka katsotaan olleen erityisen raakaa ja julmaa, sanoo tiedotteessa rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisista.

Forss totesi STT:lle myöhemmin, että teon kestossa puhutaan enemminkin kymmenistä minuuteista eikä minuuteista.

Poliisi ei avaa tekotapaa vielä tarkemmin, koska esitutkinta on vasta alkuvaiheissa.

Ei tietoa motiivista

Poliisin tämän hetken tiedon mukaan kaikki kolme epäiltyä poikaa ovat osallistuneet väkivaltaan tavalla tai toisella. Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa teolle mitään motiivia.

– Meillä ei ole tiedossa minkäänlaista motiivia tai että teko olisi suunniteltu, Forss sanoi STT:lle.

Pojat olivat poliisin tietojen mukaan viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia, ja kaikki olivat nauttineet alkoholia. Muista päihteistä poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Epäiltyjä on alustavasti kuultu. He ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Heitä aiotaan esittää vangittavaksi torstaina.

Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

Video: MTV Uutiset Live vieraili murhapaikalla.

Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta Helsingissä – MTV vieraili tapahtumapaikalla 1:57

Poliisi pyytää havaintoja

Kuulusteluissa on selvinnyt, että joku paikalle sattunut nainen olisi huutanut pojille jotain jossain vaiheessa tekoa. Poliisi pyytää tätä naista tai teosta muutoin tietäviä ilmoittamaan tietonsa tapausta tutkivalle Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Forssin mukaan alueella on jonkinlaisia valvontakameroita, mutta tiedossa ei ole kameraa, joka olisi tallentanut teon tavalla tai toisella.

Lue myös:

    Uusimmat