Tämä ele sen paljastaa: Niinistökään ei pitänyt MTV:n toimittajan tiukasta kysymyksestä – "Tässä ne nousivat normaalia ylemmäksi"

Huutoa, syyttelyä ja paljonpuhuvia katseita - kehonkielen asiantuntija arvioi presidenttien tapaamisen ei-niin-hiljaisia viestejä 11:10
Kehonkielen asiantuntijaa Sami Sallista haastateltiin MTV Uutiset Livessä.

Keskiviikkona Valkoisessa talossa tapasi kaksi valtionjohtajaa, jotka ovat täysin toistensa vastakohtia.

Näin väittää kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen.

Yksi istuu penkin reunalla, hänelle epätyypillisesti kasassa. Kädet pysyvät kurinalaisesti kolmiona, mutta kaikesta näkee, että hänen on epämukava olla.

Toinen istuu ryhdikkäästi, kääntyilee tuolissaan ja heiluttaa käsiään. Hän selvästi haastaa ympärillään seisovat ihmiset.

Ensimmäinen heistä on tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jälkimmäinen Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump.

Niinistö arvokas, Trump rehellinen

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen sanoo, että presidentit Trump ja Niinistö ovat toistensa täysiä vastakohtia. Trump on kehonkielessään rehellinen. Hänen kehonsa ja puheensa yleensä kertovat samaa tarinaa.

– Kun hän paasaa, se näkyy hyvin myös kehonkielen eleissä. Hän käyttää hyvin voimakasta ja autoritääristä elehdintää. Kättelythän ovat hänelle tyypillisiä paikkoja, joissa hän näyttää asemaansa.

Niinistö taas Sallisen mielestä äärettömän taitava sekä rennolla ja miellyttävällä tavalla vakuuttava. 

– Hänen kehonkielensä on hillittyä ja rauhoittavan isällistä. Hyvin arvokas, kuitenkaan korostamatta itseään liikaa.

Molemmat presidentit yllätettiin

Keskiviikkoisessa aamupäivätapaamisessa presidentti Sauli Niinistö näytti Sallisen mukaan silminnähden epämukavalta.

– Niinistön asento on hänelle poikkeuksellisesti lysähtänyt. Hän on aavistuksen verran kallellaan pois Trumpista. Istuma-asento kertoo kyllä sen, että ei hän tuossa tilanteessa viihdy. Vähän tuollainen koulupoikamainen asento.

Illan lehdistötilaisuudessa kohahdutti MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Mari Karppisen kysymys. Se yllätti Sallisen mukaan molemmat presidentit.

Niinistön yllätys kävi ilmi hänen kohonneista kulmakarvoistaan.

– Hän normaalistikin värittää puhettaan kulmakarvoilla, mutta tässä ne nousivat normaalia ylemmäksi. Hän yllättyi, tai ei ainakaan pitänyt kysymyksestä sellaisenaan.

Trump taas jää kuuntelemaan kysymystä, mutta kääntää päänsä pois, kun kuulee kysymyksen lopun.

– Hän palaa vahvaan seisoma-asentoon. Hän pitää vahvan autoritäärisen seisoma-asennon melkein lehdistötilaisuuden loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat