Mainos

Belgian oikeusministeri kiistää Turkin varoittaneen terroriepäilyistä

Belgian oikeusministeri kiistää saaneensa tiedon terroriepäilyistä liittyen Brysselin lentokentälle iskeneeseen mieheen. Turkki on kertonut karkottaneensa miehen kesäkuussa ja varoittaneensa Belgiaa.

Turkkilainen viranomainen vahvistaa, että kyseessä oli Ibrahim el-Bakraoui. Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki varoitti Belgiaa miehen mahdollisista terroriyhteyksistä.

Belgian oikeusministeri Koen Geens vastasi, että hän oli tietoinen siitä että Ibrahim el-Bakraoui oli lähetetty Turkista Hollantiin, mutta kiisti saaneensa tiedon mieheen liittyneistä terroriepäilyistä.

Brysselin lentoasemalle ja metroon itsemurhaiskut tehneet miehet tunnistettiin keskiviikkona veljeksiksi, joilla oli raskas rikostausta. Lentoasemalla itsensä räjäyttänyt Ibrahim el-Bakraoui oli tuomittu aseellisesta ryöstöstä vuonna 2010. Hän sai yhdeksän vuoden tuomion, sillä hän tulitti ryöstön yhteydessä poliisia rynnäkkökiväärillä.

Metrossa tuhoa kylvi Khalid el-Bakraoui, joka oli vuonna 2011 saanut viiden vuoden tuomion autokaappauksista.

Toinen lentoasemalla itsensä räjäyttäneistä paljastui poliisilähteiden mukaan illalla Najim Laachraouiksi, jota on jo aikaisemmin epäilty Pariisin terrori-iskujen pommien tekijäksi.

Laachraouin DNA:ta on aikaisemmin löytynyt Brysselissä ja Auvelaisissa Etelä-Belgiassa sijaitsevista asunnoista, joita Pariisiin iskuun osallistuneet käyttivät ennen iskuja.

Belgian liittovaltion syyttäjän mukaan lentoaseman iskuihin osallistui vielä kolmas mies, joka on yhä pakosalla. Lentoasemalta paennut mies jätti sinne laukkunsa, jossa oli suuri pommi. Pommi räjähti vasta myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.