Mainos

Pariisin kamikaze-nainen tunnistettu mieheksi – iskujen päätekijä yhteydessä lakimieheen?

Ranskan viranomaiset ovat pystyneet tunnistamaan Pariisin terrori-iskujen jälkeen tapahtuneessa etsinnässä itsensä räjäyttäneen henkilön. Kyseinen "kamikaze-naiseksi" nimetty henkilö onkin mies, 25-vuotias marokkolaista alkuperää oleva belgialainen Chakib Akrouh.

Akrouhtunnistettiin dna-testeissä. Terroristin ja hänen oletetun äitinsä dna:t osuivat yksiin.

Akrouh asui Brysselissä lähellä Abdeslamin veljeksiä Molembeekin kaupunginosassa. Veljeksiä pidetään Pariisin terrori-iskujen päätekijöinä.

Akrouh oli linnoittautunut asuntoon Pariisin pohjoispuolella olevassa Saint-Denisin lähiössä yhdessä Pariisin terroristi-iskuihin osallistuneiden henkilöiden kanssa.

Asunnossa oli muun muassa niin ikään Belgian marokkolainen, yksi Pariisin iskujen pääsuunnittelija Abelhamid Abaaoud sekä Abaaoudin oletettu serkku, ranskalainen nainen Hasna Aitboulahcen, joka saattoi olla myös suhteessa Abaaoundin kanssa.

Nämä kolme kuolivat sen jälkeen, kun Akrouh räjäytti päällään olleen itsemurhapomittajan liivin ja poliisi iski asuntoon massiivisella voimalla – poliisin kerrotaan amupuneen iskun yhteydessä yli 5000 kertaa. Asunnossa oli valtavat määrät aseita ja räjähteitä.

Poliisi pystyi pidättämään iskun aikana kahdeksan henkilöä. Pidätetyistä kaksi oli tuhoutuneessa rakennuksessa

Syyttäjät pitivät alun perin naista itsemurhapommittajana, joka olisi räjäyttänyt itsensä asunnossa. Myöhemmin kerrottiin jonkun miehistä ampuneen oletettua naista, jolloin räjähdevyö olisi räjähtänyt.

Ampui umpimähkäisesti ihmisiä

Akrouhin uskotaan olleen terroristi, joka ampui kalashnikovilla umpimähkäisesti ihmisiä ravintoloissa ja kahviloiden terasseilla tappaen kymmeniä ihmisiä.

Samaan aikaan kolme muuta terroristia tappoi Bataclan-konserttisalissa 90 ihmistä. Jo aiemmin kolme miestä oli räjäyttänyt itsensä Stade de France -jalkapallostadionin ulkopuolella. Pariisin terrori-iskuissa kuoli 130 ihmistä ja 350 loukkaantui.

Akrouhin oli ilmeisesti tarkoitus osallistua Pariisin iskuja seuraaviin uusiin iskuihin. Syyttäjä kertoo, että Abaaoud suunnitteli asunnossa iskua Pariisin La Defense -liikekortteleihin. Iskun oli määrä tapahtua joko samana päivänä, kun poliisi iski asuntoon tai sitä seuraavana päivänä.

Poliisi pääsi Abaaoudin jäljille Saint-Denisissä sen jälkeen, kun konserttihallin ulkopuolella olleesta roskakorista löydettiin matkapuhelin, jota hänen oletettu serkkunsa oli käyttänyt.

Päätekijä ehkä yhteydessä asianajajaan

Poliisi etsii edelleen 26-vuotiasta Belgiassa asunutta ranskalaista Salah Abdeslamia, jonka on uskottu vuokranneet terrori-iskuissa käytetyt autot ja hankkineen hotellihuoneet terroristeille iskuja edeltäväksi yöksi.

Tällä viikolla viranomaiset löysivät videon, jossa Abdeslam on muutama tunti iskujen jälkeen huoltoasemalla lähellä Ranskan ja Belgian rajaa. Kaksi mukana ollutta miestä on pidätetty mutta Abdeslam on edelleen vapaalla jalalla.

Belgialainen uutistoimisto Belga kertoi eilen nimettömiin lähteisiin vedoten, että Salah Abdeslam olisi ottanut yhteyttä Brysselissä asuvaan puolustusasianajajaan Sven Maryyn. Mary ei suostunut kommentoimaan tietoa.

Paikallisten mediatietojen mukaan Mary olisi sanonut joulukuussa puolustavansa Abdeslamia, jos tämä pyytäisi sitä. Belgian viranomaisten mukaan tiedot ovat vain huhuja eikä niitä kannata kommentoida.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja