Mainos

Poliisi etsii kahta Brysselissä – iskijöitä oli ainakin viisi

Belgiassa poliisi on vahvistanut etsivänsä nyt yhteensä kahta henkilöä, joiden epäillään olevan vapaalla jalalla Belgian terrori-iskujen jälkeen.  
Toisen heistä epäillään liittyvän lentoaseman ja toisen Maalbeekin metroaseman räjäytykseen. 

Yhteensä iskuista epäillään nyt viittä henkilöä. Kolme heistä on kuollut. Kuolleiden joukossa ovat metroasemalla itsensä räjäyttänyt Khalid el-Bakraouin ja hänen veljensä Ibrahim, joka räjäytti itsensä lentokentällä. Lentoasemaiskussa uskotaan kuolleen myös Najim Laachraouin.

Poliisi kertoi jo muutama päivä sitten etsivänsä kolmatta lentokenttäiskusta epäiltyä henkilöä, jonka pommi ei räjähtänyt.   
Tänään poliisilähteet taas vahvistivat uutistoimisto AFP:lle, että poliisi etsii myös toista miestä, joka tallentui metron valvontakamerakuvaan Khalid el-Bakraouin kanssa. Epäilty kantoi isoa laukkua.

Pariisin terroriepäilty kiisti yhteydet Brysseliin

Brysselissä on alkanut tänään myös Pariisin iskuista epäillyn Salah Abdeslamin oikeuskäsittely. 

Abdeslam pidätettiin viime perjantaina ratsiassa, joka tehtiin Brysselin Molenbeekin kaupunginosassa. Ennen pidätystään hän oli ollut paossa poliisia marraskuusta lähtien.

Hänellä on epäilty olevan yhteyksiä Brysselin terrori-iskuista epäiltyihin. Miehen asianajajan mukaan Abdelslam ei kuitenkaan tiennyt iskuista.  
Abdeslam on myös vaatinut luovutusta Ranskaan vastaamaan syytteisiin. Aiemmin hän on vastustanut luovutusta.

1:09

0:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.