Mainos

Tämä automerkki jyrää yli muiden – katso oman kuntasi suosikit

339 419 suomalaista ajaa Toyotalla. Perässä tulevat Volkswagen ja Volvo.

Toyotan valta Suomessa on suvereeni. Toisena tulevia Volkswageneita on Suomessa lähes 60 000 vähemmän, tarkalleen ottaen 280 636 kappaletta.

Kuntakohtaisesti vertailtuna Toyota on suosituin merkki jopa 256 kunnassa.

Tiedot suosituimmista merkeistä käyvät ilmi Trafin ylläpitämästä ajoneuvoliikennerekisteristä. Rekisterissä on tiedot kaikista Suomessa tieliikenteeseen rekisteröidyistä ajoneuvoista, poislukien Ahvenmaa.

Pääasiassa suurimpien kaupunkien suosituin merkki on valtakunnan tilastoja mukaillen Toyota. Poikkeuksen tekevät kuitenkin muun muassa Helsinki ja Espoo, joissa suosituin automerkki on Volkswagen. Toyota tulee kuitenkin niissäkin molemmissa kovana kakkosena.

Muutamissa kunnissa suosituimpien merkkien listalle on päässyt myös harvinaisempia merkkejä. Esimerkiksi Kustavissa listalle ovat kivunneet Ladat. Varsinais-Suomessa sijaitsevassa Kustavissa on yhteensä 20 Ladaa, joka oikeuttaa kymmenennelle sijalle kunnan suosituimpien merkkien listalla.


Katso oman kuntasi suosituimmat merkit!


Jutun graafi ja kuntakohtaiset tiedot eivät välttämättä näy kaikilla mobiililaitteilla. Siinä tapauksessa suosittelemme käyttämään sivuston täysversiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.