Tämä aiheuttaa riitoja joka neljännessä perheessä – olisi helposti vältettävissä

Elfan säilytystilatutkimus paljastaa, että kodin epäjärjestys on yleinen riitelynaihe. Sotkut ja epäjärjestys aiheuttavat riitoja joka neljännessä suomalaiskodissa.

Epäjärjestys aiheuttaa riitoja joka neljännessä suomalaiskodissa, kertoo Elfan tuore säilytystilatutkimus. Muihin Pohjoismaihin verrattuna Suomessa riidellään sotkusta kuitenkin yllättävän vähän.

– Positiivinen yllätys oli, että vain joka neljäs sai riidan aikaiseksi lattialla lojuvista sukista. Oletin määrän olevan kyllä suurempi omiin kokemuksiin pohjautuen, sanoo Elfa Finlandin markkinointikoordinaattori Kirsi Kajander.

Kärkisijaa vastauksissa piti Ruotsi, jossa 35 prosenttia vastasi riitelevänsä kodin epäjärjestyksestä.

– Odotin tuloksen olevan päinvastainen. Yleisen uskomuksen mukaan ruotsalaiset ovat parempia diskuteeraamaan, ainakin näin vaikuttaisi olevan businessmaailmassa, ja he välttelevät ehkä herkemmin kriisejä.

Norjalaisista epäjärjestyksestä ilmoitti riitelevänsä noin 28 prosenttia ja tanskalaisista noin 20 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan suomalaisilla on hyvä kuva itsestään kodin järjestyksen ylläpitäjinä. 61 prosenttia piti itseään hyvänä järjestyksenpitäjänä. Kaikissa Pohjoismaissa enemmistö on perillä siitä, missä tavaroita säilytetään kotona. Enemmistö on myös sitä mieltä, että he itse ottavat päävastuun järjestyksen ylläpidosta. Ruotsalaisista jopa 89 prosenttia piti itseään järjestelmällisimpänä.

– Suomalaiset ovat omasta mielestään joko vähiten järjestelmällisiä tai sitten rehellisimpiä. Ehkä suomalaiset pitävät kodin järjestystä pohjoismaista vähiten tärkeänä seikkana, Kajander arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja