Mainos

Talvivaaran pörssiyhtiö julkaisi tuloksensa - "Neuvotteluja valtion kanssa jatketaan"

Talvivaaran pörssiyhtiö teki alkuvuoden aikana noin 15 miljoonaa euroa tappiota ennen veroja. 

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n mukaan tappio perustui lähinnä rahoituskuluihin, jotka sisältävät 14 miljoonan euron verran saneerausveloille kertyneitä laskennallisia korkokuluja. 

Yhtiöllä oli kesäkuun lopussa rahaa ja pankkisaamisia 4,4 miljoonaa euroa. Kassatilanteen kerrotaan säilyneen ennallaan tai parantuneen hieman maaliskuusta 2015 lähtien. 

Pörssiyhtiö saa rahaa myymällä hallinnollisia ja teknisiä palveluja käytännön toimintaa pyörittävälle, valtion omistamalle Terrafamelle. Lisäksi pörssiyhtiö vuokraa sille tiettyjä koneita ja laitteistoja. 

Tästä toiminnasta yhtiö on saanut tuottoja tammi-kesäkuun aikana 3,4 miljoonaa euroa. 

Yhtiö ilmoittaa jatkavansa neuvotteluja valtion ja mahdollisten sijoittajien kanssa siitä, millä tavalla yhtiö voisi olla mukana kaivoksen toiminnassa jatkossa. 

– Neuvottelujen tavoitteena on varmistaa riittävä rahoitus sille, että yhtiö voisi osallistua kaivoksen liiketoiminnan hankkimiseen tai varmistaa toisenlaisen taloudellisen ja/tai toiminnallisen järjestelyn, joka mahdollistaa yhtiön elinkelpoisen liiketoiminnan jatkumisen, tiedotteessa todetaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.