Mainos

Talvivaaran Perä: Sijoittajien usko alkaa palautua

Talvivaaran kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä kiittelee sitä, että velkojat ovat hyväksyneet yhtiön saneerausohjelmaehdotuksen. 

Osavuosikatsauksen yhteydessä julkaistussa lausunnossa Perä sanoo pitävänsä velkojien hyväksyntää tärkeänä välitavoitteena, vaikka "edessä on vielä merkittäviä haasteita". Perä myös näkee hyviä signaaleja metallimarkkinoilta. 

– Raaka-ainemarkkinoiden heikkous vaikuttaa edelleen koko kaivosalan rahoitukseen. Hyvä merkki on, että jotkut sijoittajat alkavat uskoa perusmetallimarkkinoiden pohjakosketuksen jo tapahtuneen. 

Perä kiittelee myös eroavia hallituksen jäseniä ja yhtiön henkilökuntaa. 

– Yhtiön johto ja työntekijät ovat kaikesta epävarmuudesta huolimatta tehneet lujasti työtä. 

Pörssiyhtiö myy tällä hetkellä tiettyjä palveluita ja vuokraa laitteistoa valtion omistamalle Terrafamelle. Pörssiyhtiön jatko riippuu siitä, pääseekö se yrityssaneerauksen myötä jollain tavalla mukaan kaivoksen uusiin rahoitus- ja omistusjärjestelyihin. 

Talvivaara: Pörssirikostutkinnasta puhtaat paperit

Perä itse on parhaillaan syytettynä Talvivaaraan liittyvässä ympäristörikosoikeudenkäynnissä. Hän on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään lainvastaiseen.

Lisäksi käynnissä on myös yhtiön tiedottamiseen liittyvä rikostutkinta, jonka yhteydessä poliisi on kuullut Talvivaaran nykyisiä ja entisiä johtohenkilöitä. 

– Talvivaara uskoo, että käynnissä oleva esitutkinta osoittaa yhtiön tiedottamiskäytäntöjen olevan kaikilta osin asianmukaisia, yhtiö toteaa osavuosikatsauksessaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.