Mainos

Talvivaaran kurssi jyrkässä nousussa

Kaivosyhtiö Talvivaaran osakekurssi on ponkaissut Helsingin pörssissä hurjaan nousuun.

Puolenpäivän maissa Talvivaaran kurssi oli kohonnut noin 40 prosenttia yli 11 senttiin. 

Espoon käräjäoikeus hyväksyi tänään tytäryhtiö Talvivaara Sotkamon pääsyn saneerausmenettelyyn. Aiemmin saneerausmenetelyyn on päässyt emoyhtiö.

Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perän mukaan ratkaisu selkeyttää yhtiön tilannetta. Talvivaara voi nyt jatkaa metallien tuotantoa, joka käynnistyi viime viikolla kuukauden tauon jälkeen. 

Talvivaaran kaivostoiminta ja materiaalinkäsittely sen sijaan ovat edelleen seisahduksissa. Karsittu toimintamalli mahdollistaa sen, että yhtiö voi kattaa lähikuukausien menot kassavirralla, kertoo varatoimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde. 

-Saamme metalleista myyntituloja, mutta alkupään kustannusmassa jää suurimmalta osin pois, hän sanoi. 

Uutta rahoitusta tarvitaan kuitenkin sitten, kun koko tuotantoprosessi käynnistetään uudelleen. Sitä, milloin tämä voisi tapahtua, ei Miettinen-Lähteen mukaan tässä vaiheessa voi kommentoida. 

Talvivaara Sotkamon saneerausmenettelyä ryhtyy selvittämään asianajaja Pekka Jaatinen, joka on jo ennestään myös emoyhtiön selvitysmies. Hänen pitää toimittaa esitys saneerausohjelmasta käräjäoikeudelle viimeistään 25. huhtikuuta. 

Talvivaara Sotkamon kannalta ratkaisevaa oli, että sveitsiläis-belgialainen metalliyhtiö Nyrstar ilmoitti eilen tukevansa sen yrityssaneerausta. Nyrstar on yhtiön suurimpia velkojia. 

Saneerausta tukevat myös rahoittajapankit, Finnvera sekä työeläkeyhtiö Varma.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.