Mainos

Valtio pelasti Talvivaaran – kaivostoiminta alkaa uudelleen

Valtion omistaman Terraframe Oy:n tytäryhtiö Terraframe Mining Oy ostaa Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan konkurssipesältä.

Järjestelyn myötä kaivoksen toiminta käynnistyy uudelleen Terraframe Mining -kaivosyhtiössä. Tavoitteena on käynnistää kaivostoiminta syyskuussa.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan uusi yhtiö aloittaa Talvivaaran kaivosalueella louhinnan, jonka johdosta ympäristöhoidon edellytyksen parantuvat. 

TEM:n mukaan uusi järjestely on tarkoitus saada päätökseen elokuun puolivälissä. Terrafame Miningin hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty kokenut hallitusammattilainen teollisuusneuvos Lauri Ratia.

– Talvivaaran kaivoksen toiminnan tulevaisuuden ratkaisemiseksi ja ympäristötilanteen hallitsemiseksi on tehty viime kuukausina valtava määrä työtä. Nyt solmitut sopimukset ovat välttämättömiä, jotta ympäristötilanne saadaan pitkällä aikavälillä hallintaan ja liiketoiminta kaivoksella voidaan käynnistää. Louhinnan aloittaminen on oleellista myös merkittävien ympäristövahinkojen välttämiseksi. Tämän kriittisen aikataulun vuoksi valtio sitoutui lisätalousarviossa kesällä 2015 uuden kaivosyhtiön pääomittamiseen mahdollisesti jopa yksin, mikä vaihtoehto nyt toteutuu, toteaa tiedotteessa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).

Valtion tavoitteena on turvata kaivoksen ympäristötilanne sekä saada kaivokselle yksityistä rahoitusta ja omistusta pitkäaikaisten toimintaedellytysten luomiseksi, todetaan työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Tideotteessa kerrotaan, että Terrafame Mining Oy:n omistaa alkuvaiheessa Suomen valtio Terrafame Oy:n kautta. Terrafame Oy:tä on pääomitettu yhteensä 209 miljoonalla eurolla kaivoksen omistus- ja rahoitusjärjestelyihin osallistumiseksi. 

Valtio neuvotteli konkurssipesän osittaisesta ostosta sijoitusyhtiö Audley Capital Advisorsin kanssa. TEM kertoo tiedotteessaan, että neuvottelut lopetettiin tuloksettomina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.